Actualitate

Povestea corbului adoptat de un bihorean: „Doctorul mi-a spus că nu va pleca niciodată. Nu ştiu ce va fi cu ea când eu nu voi mai fi”

Un bihorean din satul Ineu de Criș a ajuns celebru în zonă după ce a devenit „părinte” pentru un corb pe care l-a crescut de mic. „Nouă ne aduce numai bucurie”, spune Cornel Bungău (foto), stă­pânul păsării pe care o creşte de doi ani, scrie digi24.

Mâncare cu seringa
Bărbatul îngrijește pasărea ca pe un copil, iar ea cu greu se dez­li­peşte de umărul lui şi, cu toate că e liberă să plece, nu își părăseşte stă­pânul. Cornel Bungău a po­ves­tit pentru ebihoreanul.ro cum, în 2020, un drum la un magazin din Oradea, i-a schimbat viața. „Am crezut că-i vreo pisică, dar când
m-am apropiat am văzut că de fapt era un pui de corb căzut dintr-un cuib. Cât un pumn era de mic, jer­pelit, fără coadă, vai de mama lui. Mi-a fost milă de el”, spune băr­batul. A luat pasărea acasă, cu gân­dul s-o îngrijească până va învăţa să zboare şi apoi fie o va duce în zona unde a găsit-o, fie îşi va lua ea singură zborul. „Cu se­ringa i-am dat apă, cu penseta mâncare”, spune el. Într-un vechi hambar de porumb din curtea casei i-a amenajat un cuib, în care cor­bul, botezat Coco, a prins pu­tere.

Spital de păsări sălbatice
Coco a fost mereu liber în curtea familiei, dar n-a „fugit” niciodată de-acasă. Acum, corbul, care este o femelă, zboară cel mult prin curţile vecinilor, de unde fură orice obiect mic găseşte. Bărbatul recunoaşte că iubeşte pasărea ca pe copiii săi. Cei doi mănâncă împreună, zilnic, chiar din aceeaşi farfurie. „Ce mănânc eu ciuguleşte şi el: sarmale, spaghete, ciorbă de perişoare, care e preferata lui. Îi mai plac halvaua şi crenvurştii, mereu avem provizii pentru el”. Ca să fie sigur că îngrijeşte bine pa­sărea, a sunat la singurul spital de păsări sălbatice pe care l-a găsit în ţară, la Târgu Mureş. „Doctorul mi-a spus că, dacă am crescut-o de mică, nu va mai pleca de lângă mine niciodată. Nu ştiu ce va fi cu ea când eu nu voi mai fi”, oftează bărbatul. Zilnic, cei doi stau îm­preună în curtea casei și ies la plim­bare pe uliţele din sat.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura