Povestea Apei la Apa Serv Valea Jiului

Maximilian Gânju

Elevii şcolilor din Valea Jiului au avut până acum ocazia să afle cum ajunge apa potabilă în casele lor, cât de mult se munceşte pentru acest lucru şi cât este de important să nu se facă risipă.

Nu doar despre apa potabilă au avut de învăţat. Prima ediţie a campaniei în şcoli derulată sub titulatura ”Povestea apei” a avut loc în anul 2018 şi s-a bucurat de un real suc­ces. Acesta este şi motivul pentru care operatorul a decis să continue acţiunea ajunsă acum la ediţia a treia.
„Am plecat de la titlul Povestea Apei – Ediţia a III-a şi am zis ca motto: De la tehnică la artă. Dacă la primele două ediţii ne-au învăţat ei cum să pictăm pe sticlă, a doua ediţie ne-au învăţat cum să pictăm cu diferite procedee pe pânză, a venit rândul nostru să le arătăm elemente componente ale instalaţiilor sanitare, de alimentare cu apă şi totodată ce se mai poate face din ele. Şi, de aici, fiecare din acei roboţei sau acele opere de artă pe care le-au făcut ei, practic au în spate o poveste. Au putut să vadă care este circuitul apei de la staţia de tratare până la ei în apartament, asta în mod simbolistic. De exemplu, un apometru pe post de cap al roboţelului, coturi, armături, fitinguri care au simbolizat mâini picioare, dar care practic erau elementele componente din instalaţiile noastre sanitare. La început am ţinut şi o mică lecţie de educaţie sanitară, pe lângă punctul de dezinfecţie. Să folosească apă şi săpun să se spele pe mâini, pentru că apa este o apă dezinfectată”, a declarat Cristian Ionică, directorul Apa Serv Valea Jiului SA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.