Potrivit administratorului public al judeţului, Costel Avram Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor este funcţional!

19 decembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Cârcotaşii au înnebunit! Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a reuşit să finalizeze, înainte de termenul limită, toate licitaţiile pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID). ADI Deşeuri Hunedoara a desemnat operatorii pentru cele patru zone ale judeţului, iar Consiliul Judeţean a semnat contractul de operare pentru deponeul ecologic.

”Pentru deponeu am semnat contractul cu Supercom. Lucrurile se vor derula conform graficului. În 31 decembrie 2018 vom avea finalizarea procedurii de depunere a raportului final pentru SMID. Acesta va funcţiona cu data de 28 decembrie 2018. Contractul a fost semnat pentru şapte ani cu Supercom. Contrar opiniilor neavizate ale celor care afirmă că lucrurile nu funcţionează în legătură cu această investiţie”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
”SMID e funcţional, şi, ce e important, nu vor fi corecţii la acest proiect. În 31 decembrie se va depune raportul final la Ministerul Fondurilor Europene, ceea ce înseamnă că proiectul SMID este funcţional la nivelul judeţului Hunedoara. Ne-am temut că nu vom reuşi să finalizăm pe 31 decembrie. Iată că atât Consiliul Judeţean Hunedoara, cât şi celelalte UAT-uri au scăpat de acea corecţie. Eram în situaţia în care trebuiau returnaţi banii la Guvern şi Comisia Europeană”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.
Sistemul de management integrat al deşeurilor a însemnat că am scăpat de gropile de gunoi, fiind construit un deponeu ecologic, staţii de sortare şi transfer. Investiţia a fost de aproape 70 de milioane de euro.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Soluţii pentru Complexul Energetic Hunedoara?

Modelul de redresare economică aplicat la combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, prin metoda intrării în insolvenţă şi a privatizării pe...

Concursul pentru asistente medicale la spitalul din Hunedoara, finalizat cu succes

Primul concurs pentru ocuparea posturilor de asistente medicale de la Spitalul municipal din Hunedoara, organizat cu o comisie externă, s-a...

Bulina neagră, 20.12.2018

Orlando Ioan Suceveanu, recidivist din Petroşani Pentru că i-a fost respinsă de magistraţi contestaţia la executarea unei pedepse pentru trafic...

Închide