Potenţialul oraşului Uricani, prezentat la Bucureşti

2 noiembrie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

04-danut-buhaescuMagdalena Şerban

Zilele trecute, primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu (foto), a luat parte la forumul „Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potenţialul strategic al reţelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale”, organizat la Camera de Comerţ şi Industrie a României.
În contextul recentei aprobări de către Guvern, a Strategiei de Dezvoltare Teritorială a României, evenimentul a reprezentat un nou pas de consolidare a colaborării dintre Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi principalele categorii de parteneri naţionali implicaţi în dezvoltarea în profil teritorial. Este vorba despre sectorul public central, administraţia publică locală, sectorul privat şi sectorul tehnic (mediile profesional, academic şi universitar). MDRAP a iniţiat un parteneriat naţional pentru dezvoltarea teritoriului, iar propunerea a fost semnată de viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi înmânată celor patru categorii de viitori parteneri. Parteneriatul constă în patru platforme de colaborare, pentru fiecare sector în parte. Forumul a constituit, totodată, ocazia de a reuni mediul public cu mediul privat, pentru a discuta un prim pachet de 21 de terenuri şi clădiri propuse pentru dezvoltarea de noi activităţi industriale la nivelul întregii ţări.
„La dezbatere au fost prezenţi ambasadori şi reprezentanţi ai ambasadelor din mai multe ţări, oameni de afaceri, asociaţii patronale şi asociaţii profesionale, cei doi vicepremieri Costin Borc şi Vasile Dâncu, precum şi Primarul General al Bucureştiului, Gabriela Firea. În ce priveşte prezentarea mea, ea s-a axat pe oportunităţile de afaceri destinate potenţialilor investitori, luând ca exemplu două suprafeţe de teren: una de aproximativ 14 hectare, de la fosta preparaţie Uricani, şi alta de 7,5 hectare, din incinta EM Uricani, care urmează a fi ecologizate în 2018. Aici se pretează dezvoltarea unui Parc industrial şi a unuia tehnologic. Deşi la întrunirea de la Bucureşti am fost prezenţi eu şi primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, îmi doresc ca demersurile de acest gen să continue pe multiple planuri de acţiune, şi alături de colegii primari din Valea Jiului, indiferent de culoarea politică, pentru dezvoltarea zonei noastre. Dacă stăm doar acasă şi nu relaţionăm pe toate căile, nu facem paşi înainte. Prin izolare nu se naşte dezvoltare şi nu se cunoaşte nici progres”,  a precizat Dănuţ Buhăescu, edilul-şef din Uricani.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fane spune:

    Cat timp va cere spaga investitorilor nu va veni niciunul,cum va explicati ca in 12 ani de mandat ca primar si 4 ani ca viceprimar nu a ramas nici un investitor din cei veniti cu gand sa investeasca? Tot invoca ca suntem o localitate situata in ,, fund de sac ,, dar uita ca Lupeniul care este la doar 3-4 km are peste 5000 de locuri de munca create de investitori. Un exemplu sunt cei de la Profi care nu au primit actele necesare sa-si deschida marketul in Uricani decat dupa ce nasul lui si viceprimarul Braia si-au vandut afacerile ce le aveau in comert.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Reţelele de apă şi canalizare din Brad, aproape de recepţie

Până la sfârşitul anului, întreaga reţea de conducte de apă potabilă şi canalizare, din Brad şi localităţile învecinate, reabilitată sau...

Parlamentarii PSD Hunedoara BILANŢ DE ACTIVITATE – Perioada 2012-2016

În decembrie 2012, am fost aleşi de către cetăţenii din judeţul Hunedoara să îi reprezentăm în Parlamentul României.

„Deva are nevoie de o facultate!”

Interviu cu viceprimarul Răzvan Mareş

Închide