Sănătatea din bucate

Postul, o corvoadă pentru sănătate?

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Foarte multe persoane mă întreabă de ce nu pot ţine post, de ce au aşa multe simptome care le arată (spun ele) că organismul lor nu este pregătit pentru un aşa efort imens…
Într-adevăr, există foarte multe simptome (ca să zic aşa) ca tremurături, confuzie, iritabilitate, palpitaţii, tulburări de tot felul, iar diagnosticarea lor de către pacient este diversă… „mi-a scăzut glicemia”, „mi-a scăzut tensiunea”, „am o cădere de calciu, de magneziu, fac anemie”… Se pare că e foarte important de ştiut că aceste simptome sunt normale, ca să zic aşa, în primele zile de post. Aceste tulburări sunt de fapt vina reziduurilor din diverse organe care intră în circulaţia sanguină şi care, pentru a fi eliminate necesită un consum energetic mai mare. Atunci este normal să nu mai avem energie şi pentru activităţile curente. Din păcate, multe persoane se sperie şi renunţă la postul atât de benefic pentru sănătatea lor. Dacă stăm să ne aducem aminte, una din cauzele pentru care bunicii noştri erau feriţi de atâtea boli cronice era tocmai postul, acest obicei strămoşesc care e pe cale de a fi uitat. Este bine să ne amintim că postul are efect global de purificare şi dezintoxicare a organismului, iar din acest punct de vedere, posturile creştine sunt foarte bine fixate. Un sfat pentru cei care doresc să ţină o zi sau două de post negru: pregătiţi-vă progresiv cu două-trei zile înainte, prin renunţarea la alimente, treptat. Consumaţi în prima zi, de exemplu, orez fiert ori de câte ori vă este foame, a doua zi beţi sucuri de fructe şi legume, în porţii mici, toată ziua.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura