Eveniment

Poştaş jefuit în miezul zilei

Maximilian Gânju

O angajată a Oficiului Poştal Petrila a fost jefuită, ieri, de un individ mascat, care i-a tăiat breteaua genţii în care se aflau pensii în valoare de circa 55.000 de lei, i-a smuls-o de pe umăr şi a dispărut cu o maşină.

N-au reuşit să-l prindă   
Jaful a avut loc într-un cartier periferic al oraşului Petrila, în jurul orei 11.30, iar poştăriţa a fost atacată prin spate, astfel că n-a reuşit să reţină foarte multe date despre tâlhar.
„Eu dădeam pensiile în cartierul 8 Martie şi am ieşit din scara unui bloc, iar el a venit prin spate şi mi-a tăiat breteaua genţii. A tras de geantă şi a fugit. Nu l-am văzut decât din spate şi era îmbrăcat cu o geacă neagră şi glugă pe cap. Am început să urlu «hoţii, hoţii» şi «mi-a furat geanta». Doi băieţi s-au luat după el, dar n-au reuşit să-l prindă. S-a urcat într-un taxi şi dus a fost”, spune Elisabeta Sanpeteri (foto), poştăriţa jefuită.
Femeia lucrează de circa cinci ani la Poşta Petrila şi nu a avut probleme de indisciplină la serviciu. Totuşi, ea nu a fost exclusă de pe lista suspecţilor de către anchetatorii tâlhăriei.
 

Mai multe piste
„În jurul orei 11.30, am fost sesizaţi că un factor poştal a fost deposedat de geanta în care se afla suma de aproximativ 50.000 de lei, bani ce erau destinaţi pensionarilor. Am format imediat echipe operative şi am demarat cercetările în cauză pentru prinderea autorului. Avem mai multe piste pe care mergem şi pot să vă spun că nu este eliminată nici o ipoteză”, a declarat Ovidiu Zaharia şeful Poliţiei Petrila.
Anul trecut, în micuţa localitate minieră, un alt individ a încercat să jefuiască o poştăriţă şi a fost prins în scurt timp de poliţişti. Ulterior, individul a scăpat nepedepsit, fiind în evidenţe ca bolnav psihic. Poliţiştii din Petrila exclud posibilitatea ca tot acesta să fi atacat ieri factorul poştal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.