Pontajele minerilor şi energeticienilor, luate la puricat

Sorina Popa

Minerii din Valea Jiului i-au chemat pe oficialii guvernamentali în judeţ, când au protestat, pentru că nu şi-au primit drepturile salariale. Şi, uite că oa­menii au răspuns invitaţiei. Astfel, ministrul Eco­nomiei, Virgil Popescu, a trimis Corpul de Control în Valea Jiului, să vadă dacă minerii mai şi lucrează. Echipele de control sunt de la Ministerul Energiei, dar şi de la Complexul Energetic Hunedoara.
În timp ce echipa de la minister verifică docu­mentele companiei, echipa de control trimisă de companie verifică galeriile din subteran pentru a face prezenţa minerilor aflaţi la lucru. Concluziile celor două echipe vor fi comunicate la final.
Administratorului special al CEH, Cristian Roşu, susţine că aceste verificări se fac în toată luna martie. Roşu spune că pe perioada protestelor, mi­nerii au afirmat că sunt angajaţi care sunt pontaţi, dar nu merg la lucru. De aceea, acum se iau la pu­ricat pontajele, dar şi angajările de la CEH.
Concluziile controalelor efectuate de cele două echipe vor fi comunicate în zilele care urmează.
Reamintim că în perioada 16 – 22 februarie, peste 100 de mineri de la Lupeni, s-au autoblocat în subteran, după ce anumite drepturi salariale nu le-au fost plătite de 10 luni şi nici salariile de bază pe luna ianuarie nu le-au fost plătite la timp. Ni­meni din Ministerul Energiei nu a venit la faţa locului pentru a discuta cu protestatarii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Scutiţi de la plata impozitului pe clădiri

Hotărârea a fost luată în Consiliul Local Petro­şani şi se aplică tuturor pensionarilor cu venituri de cel mult 800 de

Braconieri lăsaţi fără undiţe

Au scăpat însă de dosarele penale pentru braconaj piscicol, după ce parchetul a re­nunţat la urmărirea penală. Cei doi braconieri

Agent supraveghetor ameninţat de un puşcăriaş

Un infractor aflat în detenţie la Peniten­ciarul Deva, unde-şi execută o pedeapsă pentru furt calificat, l-a ameninţat pe poli­ţistul de

Închide