Pompierii şi-au făcut bilanţul pe 2018

17 ianuarie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara“ al judeţului şi-a prezentat bilanţul activităţii pe anul 2018. La eveniment au fost prezenţi Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Fabius Kiszely, primari, parlamentari, şefi de instituţii din judeţ. Activitatea ISU Hunedoara s-a axat pe îndeplinirea obiectivelor instituţionale subsumate salvării vieţii şi asigurării protecţiei comunităţilor, obiective în acord cu „Strategia de Consolidare şi Dezvoltare a IGSU pentru perioada 2016-2015“.

În judeţ, 14 structuri de intervenţie
„Putem afirma faptul că la nivelul judeţului a existat o preocupare permanentă asupra îmbunătăţirii managementului situaţiilor de urgenţă, rezultatele acestor preocupări fiind distribuţia judicioasă pe teritoriul judeţului a structurilor operative ale I.S.U., modul de dezvoltare a serviciului S.M.U.R.D. şi nu în ultimul rând, operaţionalizarea la nevoie a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a intervenţiei pe faze de activare, conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a acestuia. La nivelul judeţului există 14 structuri de intervenţie. În anul 2018 a fost operaţionalizat Punctul de Lucru Toteşti, având în dotare o autospecială de stingere, urmând ca în perioada următoare să fie operaţionalizat şi un echipaj S.M.U.R.D. Totodată, în vederea realizării obiectivului de consolidare şi dezvoltare a capacităţii operaţionale şi de răspuns s-au analizat perspectivele şi s-au întreprins demersurile necesare în vederea înfinţării unui punct de lucru, pe perioada sezonului estival, în Staţiunea Geoagiu Băi. Complexitatea, intensitatea şi dinamismul situaţiilor de urgenţă au impus o adaptare rapidă a personalului pe cele trei paliere esenţiale de activitate instituţională, prevenire, pregătire pentru intervenţie şi răspuns”, a declarat Viorel Demean, inspectorul şef al ISU Hunedoara, ieri, la prezentarea bilanţului de activitate.

Salvatorul şi pompierul de onoare
Cu prilejul prezentării bilanţului, ieri a fost acordat şi titlul de „Salvatorul de onoare al anului 2018“. Acesta este plutonierul major Andrei Dobrei (foto stânga), de la Secţia de Pompieri Ilia, care a participat la numeroase intervenţii de acordare a primului ajutor medical, dar s-a remarcat la acţiunea de salvare a şapte oameni grav răniţi în urma unui accident rutier produs pe DN7, în localitatea Leşnic.
De asemenea, a fost acordat şi titlul de „Pompierul de onoare al anului 2018“, distincţie care i-a revenit plutonierului major Mircea Crihan (foto dreapta). El activează la Detaşamentul din Deva, dar era pe un drum din judeţul Bihor, într-o zi geroasă de iarnă, când s-a intersectat cu destinul unui om. În câmp, într-o maşină răsturnată pe plafon, pompierul devean a găsit un bărbat prins în centură care a putut comunica faptul că nu îşi mai simte picioarele. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, pompierul a decis să-l menţină conştient pe rănit şi să nu-l extragă din autoturism, deşi alţi participanţi la trafic, care opriseră la locul accidentului, voiau să-l scoată pe bărbat din maşină. Aşa i-a salvat viaţa.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cătălin spune:

    Iar v-ați dat premii între voi ? Ca si țărani aia de la Deva ? Doar cei din familie au fost cei mai buni pompieri ai anului ? ****** mama voastră de Hoți !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia drumului dintre Hunedoara şi Călan a reaprins polemica dintre Mircea Moloţ şi Costel Avram

Mircea Moloţ (foto sus), liderul ALDE Hunedoara, a declarat ieri într-o conferinţă de presă că este revoltat că administratorul public...

Proiect de lege pentru trecerea paramedicilor de la Salvital la pompieri

Ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul ALDE Marius Surgent (foto) a declarat că se află printre iniţiatorii unui proiect de...

Magazinul cu mărfurile confiscate de Finanţele Publice are preţuri mici

Hunedorenii care vor să-şi cumpere produse ieftine, sau cei care nu-şi permit să cheltuie bani mulţi pe haine sau produse...

Închide