Eveniment

Pompierii au vrut să prevină ghinioanele: Tocmai pentru că era marţi şi 13

03 pompieri DSC_0658_resizeLoredana Goangă

Cu ocazia Zilei Informării Preventive, Inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Hunedoara şi pompieri ai Detaşamentelor din Deva, Hunedoara, Petroşani şi Orăştie, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad, alături de angajaţi ai E-On Gaz România, au organizat acţiunea de promovare a culturii de securitate la incendiu, în şase municipii, oraşe şi comune din judeţul Hunedoara.
Ieri, pompierii şi angajaţii E-On Gaz au distribuit materiale cu sfaturi pentru prevenirea incendiilor generate de instalaţiile electrice sau pe gaz improvizate şi de coşurile de fum necurăţate corespunzător. Acţiunea s-a desfăşurat su sloganul „Preveniţi ghinionul” şi punctele de informare s-au aflat pe arterele intens circulate sau în centrele comerciale din Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Ilia şi Brad. Pe lângă distribuirea pliantelor, câteva zeci de copii de gimnaziu şi liceu au participat la o lecţie interactivă în domeniul situaţiilor de urgenţă, la tabăra Căprioara, de lângă Deva.
„Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, acţiunile informativ-educative urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă”, a declarat căpitanul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
Ziua informării preventive este o iniţiativă desfăşurată la nivel european, în fiecare zi de marţi 13, la care participă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a încheiat în anul 2012 un parteneriat de colaborare cu E-On Gaz România şi împreună au implementat în toată ţara, campaniile „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. – Renunţă. Improvizaţiile Sunt Catastrofale”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura