Pompierii alpinişti s-au antrenat pe Cetate

Pompierii alpinişti de la ISU Hunedoara au derulat un exerciţiu care a presupus salvarea unei turiste rămasă izolată pe o stâncă după o escaladă ratată. Aplicaţia a fost una complexă şi periculoasă, însă a fost dusă la bun sfârşit de militari.
„Alpiniştii pompieri au decis să realizeze aducerea la sol în siguranţă a turistei prin coborâre asigurată pe corzi până la locul în care se afla victima. Aici au aşezat-o pe tânără pe o targă cu ajutorul căreia au descins, pe corzi, până la baza stâncilor. (…) Alpiniştii s-au confruntat cu un perete abrupt şi stâncos, căderi de pietre şi vegetaţie abundentă pe segmentul final al traseului de evacuare a victimei”, a informat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
Pompierii alpinişti din Deva au numeroase acţiuni de salvare, echipa participând la salvări ale turiştilor izolaţi pe stânci, cât şi la evacuări ale vizitatorilor Dealului Cetăţii din telegondola blocată în urma penelor de curent, a mai precizat sursa citată. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.