Pompierii alpinişti s-au antrenat pe Cetate

11 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Pompierii alpinişti de la ISU Hunedoara au derulat un exerciţiu care a presupus salvarea unei turiste rămasă izolată pe o stâncă după o escaladă ratată. Aplicaţia a fost una complexă şi periculoasă, însă a fost dusă la bun sfârşit de militari.
„Alpiniştii pompieri au decis să realizeze aducerea la sol în siguranţă a turistei prin coborâre asigurată pe corzi până la locul în care se afla victima. Aici au aşezat-o pe tânără pe o targă cu ajutorul căreia au descins, pe corzi, până la baza stâncilor. (…) Alpiniştii s-au confruntat cu un perete abrupt şi stâncos, căderi de pietre şi vegetaţie abundentă pe segmentul final al traseului de evacuare a victimei”, a informat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
Pompierii alpinişti din Deva au numeroase acţiuni de salvare, echipa participând la salvări ale turiştilor izolaţi pe stânci, cât şi la evacuări ale vizitatorilor Dealului Cetăţii din telegondola blocată în urma penelor de curent, a mai precizat sursa citată. (M.Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un singur candidat pentru postul de şef al Poliţiei Locale Deva

În data de 18 octombrie 2018 va avea loc concursul pentru ocuparea postului de director executiv al Direcţiei Poliţia Locală...

Minunea s-a întâmplat! Pe Fabrica de făină proteică din Băcia s-a pus lacătul!

În sfârşit, o veste bună pentru locuitorii din comuna Băcia în primul rând, dar şi pentru cei din localităţile învecinate,...

Se apropie Revelionul – tu ce rochii de seară vei purta?

De la paiete, la franjuri; de la dantelă, la catifea; de la rochii de seară scurte, la modele lungi până...

Închide