Pompieri hunedoreni, avansaţi în grad înainte de termen

Oana Mihnea 02 pompieri 75

Ieri, cu prilejul zilei de 1 decembrie, 203 pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara“, au fost avansaţi înaintea expirării stagiului minim în grad.
Aceştia s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă. În semn de apreciere pentru faptele deosebite săvârşite pe timpul misiunilor încredinţate şi a rezultatelor obţinute în procesul de formare profesională, un ofiţer a primit placheta onorifică a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi alţi patru au primit Distincţia de serviciu-insigna simbol. De asemenea, un maistru militar şi opt subofiţeri au primit această distincţie. Emblema de merit „Acţiuni umanitare“, i-a revenit unui subofiţer.
La ceremonie, alături de reprezentanţii ISU Hunedoara, a mai fost prezent şi prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, care a dorit să adreseze câteva cuvinte: „Aţi fost avansaţi înainte de termen datorită profesionalismului şi determinării de care aţi dat dovadă. Nu este uşor să fii pompier, plecaţi într-o misiune, dar nu ştiţi când vă întoarceţi acasă. Tot timpul aţi fost prompţi şi aţi intervenit unde a fost nevoie. Pentru asta, voi fi în continuare alături de voi. Sunt mândru că avem printre noi asemenea oameni, care, cu preţul vieţii lor, salvează alte vieţi“.
Tot cu acest prilej, a fost prezentată numeric situaţia intervenţiilor din primele 11 luni ale anului în curs, faţă de 2013. Anul acesta au fost 11.892 de intervenţii, media pe zi fiind de 33, faţă de anul trecut, când au fost 8.694 intervenţii, media zilnică fiind de 24.
Inspectorul şef al ISU Hunedoara, locotenent colonelul Viorel Demean, a subliniat că „înaintarea în gradul următor înainte de termen este un moment cu o încărcătură deosebită pentru orice pompier-militar, care îşi vede recunoscută şi apreciată munca şi implicarea în acţiunile de protecţie şi salvare a vieţii şi bunurilor, precum şi în intervenţiile de stingere a incendiilor“.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Scurtătura“ dintre Romos şi Munţii Şureanu a fost finalizată

Mai nou, pentru a ajunge din comuna Romos în zona montană Şureanu, e nevoie doar de un sfert de oră...

Peste două milioane de euro atraşi la Teliucu Inferior

Un program european integrat, având o finanţare nerambursabilă de 2,18 milioane de euro, este în plin proces de implementare în...

Europarlamentarul Iuliu Winkler are o propunere. „O strategie a resurselor minerale ar putea fi soluţia şi pentru Roşia Montană sau Certej”

O strategie a resurselor minerale pe termen lung, dezbătută şi aprobată în Parlament, care să cuprindă reguli clare şi generale,

Închide