Poliţistul din Orăştie, în curtea căruia un bărbat a murit împuşcat, pus sub urmărire penală

Cristina Ghenea

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara au decis punerea sub urmărire penală a lui Roman Murg, agent de poliţie în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Orăştie, cercetându-l pentru ucidere din culpă. Este vorba despre poliţistul în curtea căruia, în august a.c., un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit împuşcat cu o armă de vânătoare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, procurorul Adina Velescu, faţă de Roman Murg s-a dispus începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, întrucât s-a stabilit că acesta a fost neglijent cu arma marca Winchester pe care o deţinea, fapt ce a dus la producerea tragediei, soldată cu decesul unei persoane. „Asta nu înseamnă neapărat că poliţistul a apăsat trăgaciul, ci doar că nu a respectat regimul armelor, fapt ce a avut consecinţe grave. Cercetările continuă, însă aşteptăm rezultatele medicilor legişti şi raportul de expertiză traseologică, pentru a stabili dacă victima s-a împuşcat sau a fost împuşcată“, a precizat Adina Velescu.

Nu e suspendat

După cum am mai scris la momentul respectiv, în luna august a acestui an, Şerb Ioan, în vârstă de 49 de ani, a murit împuşcat cu arma de vânătoare a unui poliţist din Orăştie, chiar în curtea casei acestuia. Iniţial, oamenii legii au declarat că este vorba despre o sinucidere accidentală, însă această variantă a fost demontată, ulterior, de medicii legişti, care exclud posibilitatea ca victima să fi fost autorul faptei. În momentul producerii tragediei, în curtea poliţistului mai era prezentă şi o a treia persoană – un minor în vârstă de 16 ani, nepot al agentului de poliţie.
La ora actuală, Roman Murg activează în continuare ca om al legii, iar reprezentanţii IPJ Hunedoara au declarat că o eventuală suspendare a sa ar putea fi decisă doar în baza unei hotărâri prin care se stabileşte că a fost, într-adevăr, vinovat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Festival de lupte la „Cupa Cetate”

Cluburile hunedorene şi sportivii din Republica Moldova au dominat ediţia întâi a competiţiei internaţionale de lupte libere „Cupa Cetate”, desfăşurată...

Sincronizarea foto de la Facebook poate să vă ardă buzunarele

Facebook a lansat de curând funcţia Photo Sync sau sincronizarea fotografiilor şi care este instalată în telefon odată cu cea...

Gura lumii, 4.12.2012

Dacă ar fi să analizăm după proverbul (adaptat) „spune-mi cum te îmbraci, ca să-ţi spun ce fel de om eşti”,

Închide