Poliţistul cercetat pentru corupţie, din nou în faţa instanţei

03 politisit

Nicoleta Popa

Poliţistul Cosmin Alin Popa (foto) s-a prezentat ieri în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, fiind acuzat de trafic de influenţă.
În acest dosar, poliţistul este cercetat că în anul 2007 a intervenit pentru a facilita obţinerea unui permis de vânătoare şi că l-ar fi declarat prezent pe unul dintre candidaţi la proba practică de tragere la ţintă. Ieri, au fost audiaţi mai mulţi martori din dosar, printre care bărbatul care a dat examen pentru permisul de vânătoare, Jan Dorin Calciu, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Hunedoara, precum şi Ioan Dragoş, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice Hunedoara. În acest proces este cercetat şi Grigore Runcan, de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Hunedoara.

I-a dat lui Runcan 250 de lei
Bărbatul, care a candidat în iunie 2007 la examenul pentru obţinerea permisului de vânătoare, a susţinut că poliţistul Popa i-a dat numărul de telefon al lui Grigore Runcan. Martorul a declarat în faţa judecătorului că i-a afectat inspectorului 100 de lei în ziua examenului, înainte de începerea acestuia, şi încă 150 de lei după două zile de la promovarea examenului, pentru masa organizată în cinstea membrilor comisiei, susţine tânărul. Acesta a mai adăugat că în ziua în care trebuia să susţină proba practică, a apelat la poliţistul Popa, rugându-l să îl pună prezent, deoarece el trebuia să meargă la Bucureşti, din motive profesionale.

„Cercetat, că şi-a făcut meseria”
Directorul Asociaţiei Judeţene pentru Vânătoare şi Pescuit Sportiv, Jan Dorin Calciu, a susţinut, în faţa magistraţilor, că nu poate să-şi explice cum a promovat bărbatul examenul, fiind la Bucureşti. Ioan Dragoş, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice Hunedoara, a declarat la Tribunal, că poliţistul a fost prezent în ziua respectivă la poligon în calitate de membru vânător şi a ţinut să sublinieze faptul că agentul de poliţie Cosmin Alin Popa a ajuns să fie cercetat în acest dosar datorită faptului că şi-a făcut meseria în mod exemplar şi a supărat anumite persoane suspuse.

2 comentarii la „Poliţistul cercetat pentru corupţie, din nou în faţa instanţei

  • 27 noiembrie 2009 la 2:40
    Permalink

    sa le mai vina si lor randul. cad era la SPIR (mascat) era zmeu .

  • 27 noiembrie 2009 la 2:47
    Permalink

    ha ha ha .Pledeaza nevinovat ? Nu ai e rusine? Poi asta era tupeist mare, mai ales cand era la DPIR sau SPIR ( mascatii).Acu ce face? Speram ca justitia sa sa isi faca datoria si in fata lor , adica sa ai mai condamne si pe astia nu doar pe cei nevoiasi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.