Oamenii de afaceri britanici, interesaţi de Hunedoara

04  IMG_1285

Adriana Năstase

 Oamenii de afaceri britanici sunt interesaţi de investiţiile în România, a declarat, ieri, la Deva, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, în cadrul unei întâlniri avute cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

A apreciat interesul autorităţilor judeţene
Aflat pentru prima oară în judeţul Hunedoara, oaspetele britanic a apreciat deschiderea autorităţilor locale, pentru derularea unor proiecte de investiţii ale firmelor străine, motiv pentru care ambasadorul Robin Barnett a arătat că este bine să fie stabilit un contact între experţi, în vederea identificării viitoarelor oportunităţi de colaborare.
„Investitorii britanici sunt interesaţi de România, chiar dacă este o perioadă mai dificilă din punct de vedere economic, în Europa. Sunt optimist în ceea ce priveşte viitorul relaţiilor comerciale între România şi Marea Britanie“, a spus ambasadorul Robert Barnett.
În ceea ce priveşte oportunităţile de colaborare cu judeţul Hunedoara, Robin Barnett a apreciat că există un potenţial de dezvoltare în domeniile turismului şi al lucrărilor de infrastructură, pe componenta de reţele de apă şi canalizare, unde firmele britanice au deja experienţă în România.

Judeţ turistic
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, i-a explicat ambasadorului Marii Britanii situaţia din zonă, confruntată cu problemele unei dezvoltări monoindustriale, înainte de anul 1989. În viziunea autorităţilor locale, programele prioritare de relansare economică sunt cele care au ca obiect dezvoltarea turismului, fapt motivat de cele peste 450 de monumente şi situri istorice existente pe raza judeţului Hunedoara.
„Dorim să transformăm judeţul Hunedoara, din unul monoindustrial, în unul turistic. De aceea, accesul spre aproape toate zonele turistice importante ale judeţului Hunedoara se face acum pe drumuri modernizate. Avem foarte multe proiecte aprobate cu finanţări asigurate din fonduri ale Uniunii Europene. Ultimul proiect de modernizare a drumurilor judeţene are o valoare de 20,5 milioane de euro şi va asigura dezvoltarea infrastructurii rutiere spre Ţinutul Pădurenilor, o zonă cu un potenţial turistic deosebit a judeţului Hunedoara“, a conchis preşedintele CJ Hunedoara.
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a participat, ieri, şi la deschiderea sucursalei din Deva a companiei Provident Financial România, care se ocupă cu acordarea de credite la domiciliu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.