Actualitate

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona sediului IPJ Hunedoara, că i-au fost furate com­ponente d­e pe mașină.
Agentul principal a susținut că este acuzat pe nedrept pentru că piesele le-ar fi găsit pe jos, dar imaginile surprinse chiar de camerele din curtea IPJ Hunedoara arată altceva. „Astfel cum rezultă din imaginile surprinse de ca­mera video instalată în interiorul I.P.J. Hunedoara (în proximitatea punctului de acces), se observă cum bărbatul, aflându-se pe bicicletă, încetinește și se oprește în zona bisericii amplasate în interiorul I.P.J. Hunedoara, în fața căreia se află parcate mai multe autoturisme. În acel moment, proprietarul se afla pe balconul locuinței sale, fumând o țigară, situat vis-a-vis de I.P.J. Hunedoara, având vedere directă asupra res­pec­ti­vei parcări și a autoturismului Volkswagen Golf III. L-a observat pe bărbat că a rezemat bicicleta cu care se deplasa de gardul I.P.J. Hunedoara si s-a aplecat în fața autoturismului Volkswagen Golf III. Întrucât i s-a părut suspect acest lucru, fiindcă în anul 2019 i-au mai fost sus­trase bunuri din respectivul autoturism, a coborât din locuința sa în parcare. În momentul în care proprietarul a ajuns la autoturismul respectiv, a observat că bărbatul introducea în rucsacul pe care îl avea un capac de la roată cu emblema “W” (provenit de la roata stânga față) și două piese componente din plastic – lămpi de bară – ce erau montate în bara de protecție față pe autoturismul VW Golf. L-a întrebat ce face și a primit re­plicat că „are și el o mașină asemănă­toare și îi trebuie acele componentele”, urmat de un schimb de replici între cei doi, timp în care martorul nu l-a lăsat pe inculpat să plece din zona respectivă”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Prins de proprii colegi
Doi agenți de poliție au ajuns la fața locului, dar și alți polițiști și i-au făcut controlul bagajelor și apoi l-au chemat la sediul Poliției Deva, unde s-a deschis do­sar penal pentru furt calificat. Pentru a scăpa de acuzații, polițistul i-a influ­en­țat pe martori să mintă în fața ancheta­to­rilor. Mai exact să declare că piesele identificate asupra lui „nu au fost pe mașină” iar astfel să fie clasat dosarul. Instanța a mai stabilit și că agentul de poliție a avut o atitudine nesinceră, ast­fel că l-a condamnat la două pedepse de câte 9 luni de închisoare cu sus­pen­dare pentru instigarea la mărturie min­ci­noasă. După adăugarea unui sport obli­gatoriu, polițistul a rămas cu pe­deap­sa rezultantă de 1 an închisoare cu suspendare. Și martorii pe care i-a determinat să mintă au fost condam­nați la amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie, dar soluția nu este definitivă. (M. Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura