ActualitateFlash

Poliţiştii, sărăciţi de guvern, protestează

Livia Botici

Veşti bune pentru infractori, dar rele pentru cei care aşteaptă de la oamenii legii protecţie împotriva răufăcătorilor. Începând de luna aceasta, poliţiştii îşi vor reduce temporar activitatea, nu vor mai primi sesizări şi nu vor mai înregistra documente, iar audierile în dosarele de cercetare penală vor fi amânate.

„Pe noi cine ne protejează?”
În data de 31 august, membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) au hotărât demararea unor proteste. „Mai este puţin şi băncile ne vor scoate din case, pentru că nu mai avem din ce să ne plătim ratele, după ce salariile ne-au scăzut cu peste 30 la sută. Vrem ca salariile să revină la valoarea din luna mai, să ni se plătească toate drepturile salariale. De asemenea, cerem ministerului să se implice în reeşalonarea datoriilor pe care poliţiştii le au la bănci, şi să-şi asume eliminarea subfinanţării care afectează sistemul logistic”, a declarat Vasile Bucuci, vicepreşedintele SNPPC Hunedoara.

„Ne cerem scuze de la cetăţeni”
„Vom refuza participarea la acţiuni comune cu jandarmii, Garda Financiară, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, Registrul Auto Român şi Compania Naţională a Drumurilor România. De asemenea, vom amâna audierile pentru orice tip de reclamaţii, sesizări sau dosare penale, iar în structurile unde se lucrează cu publicul, nu vom mai primi şi nu vom mai elibera nici un fel de documente. Pe parcursul protestului, membrii noştri de sindicat nu vor mai prezenta la instanţă nici o persoană privată de libertate, astfel că va fi blocată parţial şi activitatea Justiţiei”, a declarat vicepreşedintele SNPPC Hunedoara. Comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara, susţine că „nu văd vreun temei legal pentru ca sindicaliştii să recurgă la asemenea demersuri. În aceste condiţii, orice întrerupere a activităţii este o ilegalitate şi toţi cei care vor adera la acest protest vor fi sancţionaţi“.

One thought on “Poliţiştii, sărăciţi de guvern, protestează

  • normal pe ala il doare in basca ..are salat triplu decat amaratii din drum..de ce sa isi faca el probleme

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura