Poliţiştii i-au luat la controlat pe comercianţi şi producători

5 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

03 politia magazineNatalia Bumbac

Poliţiştii de la Serviciul de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Hunedoara au efectuat în perioada 2 – 4 aprilie o serie de controale în vederea combaterii evaziunii fiscale în domeniul alimentaţiei publice. Verificările au vizat pieţele agroalimentare, depozitele şi fabricile de produse specifice sărbătorilor pascale. Controalele vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni, până în data de 9 aprilie.

Sute de verificări în două zile
Potrivit comunicatului transmis de IPJ Hunedoara, poliţiştii au verificat documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare şi vânzare a produselor alimentare. Astfel, în cele două zile de la iniţierea acţiunii, poliţiştii hunedoreni au întreprins 203 controale la diferite firme şi persoane fizice autorizate de pe raza judeţului, având ca activitate comerţul cu fructe şi legume, lactate, peşte ş. a.. În urma acestora, au fost constatate 11 infracţiuni, dintre care şapte de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimativ adus statului de 27.300 de lei. De asemenea, poliţiştii au mai aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.000 de lei pentru comerţ ilicit.

S-a lăsat şi cu dosare penale  
Deşi combaterea comerţului cu ţigări de contrabandă nu a fost principala ţintă din cadrul controalelor premergătoare sărbătorii de Paşti, poliţiştii hunedoreni au descoperit la o firmă din Peşteana o cantitate de 1.800 de ţigarete netimbrate. Tot aici, a fost descoperită şi o agendă de lucru în care era organizată o evidenţă contabilă dublă a societăţii, iar în urma verificărilor s-a stabilit că prejudiciul cauzat statului a fost de 3.000 de lei. Poliţiştii au dispus confiscarea ţigărilor şi au întocmit dosar penal pentru contrabandă şi evaziune fiscală.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De la afumătoare era să le ardă casa

Un locuitor din comuna Băniţa era cât pe ce să rămână fără casă, după ce şi-a pus slănina la afumat...

Schimbare de lider

CNS „Cetate” Deva a revenit pe primul loc în clasamentul Ligii a IV-a Hunedoara, după victoria de acasă cu CSM...

Mezei, învins prin ştrangulare

Alexandru Mezei, de la „Gladiators Gym” Deva, a pierdut primul său meci disputat în arena internaţională a „MMA”, fiind învins...

Închide