Poliţiştii hunedoreni vor să pună judeţul în siguranţă

Cristina Ghenea

Aproximativ 300 de oameni ai legii au ieşit sâmbătă, timp de câteva ore, pe străzile din judeţ, în cadrul unei acţiuni intitulate „Hunedoara în siguranţă”. Poliţiştii speră ca, prin aceste demersuri, să reducă numărul accidentelor grave de circulaţie.

Numeroase accidente pe şosele

Soldate cu 17 morţi şi 73 de persoane grav rănite, cele câteva zeci de accidente rutiere înregistrate în judeţ, în prima jumătate a acestui an, îi îngrijorează pe poliţiştii rutierişti. Cu atât mai mult, cu cât majoritatea acestor tragice evenimente au fost produse din vina pietonilor. „Douăzeci la sută dintre accidentele grave de circulaţie au fost cauzate de pietoni, prin traversarea neregulamentară a străzii, în timp ce 19 la sută dintre acestea s-au produs din cauza vitezei, iar 14 la sută, în urma neacordării de prioritate pentru pietoni” – se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara.

430 de amenzi pentru şoferi şi pietoni

De aceea, peste 250 de poliţişti hunedoreni de la Ordine Publică, Serviciul Rutier şi Intervenţie Rapidă, cărora li s-au alăturat şi colegi din judeţele învecinate, au desfăşurat, sâmbătă după-amiază, acţiunea „Hunedoara în siguranţă”. Pe lângă neregulile din trafic, oamenii legii au vizat şi infracţiunile stradale şi furturile din patrimoniul privat, comise atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Aşa au depistat un număr de 16 infracţiuni, dintre care 11 la regimul circulaţiei rutiere, iar două judiciare. În doar şase ore, poliţiştii au dat 430 de amenzi, din care jumătate i-a vizat pe şoferii grăbiţi, care au încălcat limita de viteză. De exemplu, un bărbat de 49 de ani a fost surprins de radar, pe Calea Zarandului din Deva, având o viteză de 106 km/h, pe o porţiune unde limita de viteză admisă era de 50 km la oră.  De asemenea, un şofer din Hunedoara a fost tras pe dreapta, pentru că nu a acordat prioritate unui pieton, însă ulterior, poliţiştii au descoperit nu doar că acesta avea permisul suspendat, ci şi că urcase băut la volan, având o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

3 comentarii la „Poliţiştii hunedoreni vor să pună judeţul în siguranţă

 • 24 septembrie 2012 la 17:35
  Permalink

  Acțiunea pune județul în siguranță = stat cu radarul pe centură la real unde e limită de 50 km/h. Doamne ferește să meargă prin școli să învețe copii pe unde e bine să traverseze sau alte acțiuni care să nu implice colectarea de amenzi și scrisul de PV-uri.

  Bravo milițieni dragi, dați în continuare dovadă că asta vă e menirea pe lume, statul la pândă.

 • 24 septembrie 2012 la 21:16
  Permalink

  este bine sa le spuna la soferi sa opreasca in fata trecerei de pietoni .

 • 25 septembrie 2012 la 6:46
  Permalink

  Si unde au stat de l-au prins cu 106? Evident la Skoda. Orice centura are minim 80km/h ca de aia e centura, nu sa mergi ca prin oras, dar la noi pomanagii de militieni se pun unde chiar nu are nicio logica cu siguranta rutiera. 2 benzi pe sens si sensurile despartite de scuar, cam care ar fi motivul sa mergi cu 50km/h?? Poate ne explica domnii militieni. In alta ordine de idei, e bine ca si pietonii sa invete ca chiar daca sunt pe trecere, e obligatia lor, daca vreti morala, de a se asigura, nu sa mearga ca vita inainte fara sa se uite stanga – dreapta, eventual sa aibe si viteza in traversare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare