Poliţiştii hunedoreni participă la campania europeană ”TISPOL SEATBELT”

14 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Acţiunea se derulează la nivel european şi vizează portul centurii de siguranţă de către participanţii la trafic. Astfel, poliţiştii hunedoreni au făcut pe parcursul săptămânii verificări în trafic, pe principalele artere din judeţ, cu privire la folosirea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate.

Acţiunea este coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene. ”Centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul, sistemul acesteia fiind construit să funcţioneze în concordanţă cu airbag-urile maşinii. O altă funcţie esenţială a centurii de siguranţă este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât la momentul impactului vă va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept. De asemenea, alt aspect pe care trebuie să-l menţionăm este că prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact”, potrivit IPJ Hunedoara.
Cei prinşi că nu poartă centura de siguranţă riscă să fie amendaţi cu 290 de lei şi cu puncte penalizare. Prin aceste acţiuni, poliţiştii rutieri doresc să contribuie la creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi la reducerea substanţială şi susţinută a numărului persoanelor decedate şi rănite grav în accidente rutiere produse pe drumurile publice.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunitatea din Baia de Criş a primit extrasele de carte funciară

În comuna Baia de Criş au fost înmânate extrasele de carte funciară realizate în cadrul celei de-a doua etape a...

Eveniment cultural dedicat etnologului Rusalin Işfănoni

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 21 martie 2019, ora 17.00, în...

Colegiului Naţional „Decebal“ din Deva i s-a acordat distincţia LabelFrancÉducation

Prin hotărârea Ministerului Europei şi Afacerilor Externe al Republicii Franceze din data de 30 august 2018, Colegiului Naţional „Decebal“ din...

Închide