Poliţiştii gorjeni i-au confiscat trufele

25 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un bărbat, de 43 de ani, din comuna Băcia, a fost prins de poliţiştii din Motru cu aproape 600 de grame de trufe fără a avea documente de provenienţă.

Poliţiştii din Motru l-au descoperit pe DN 67, iar după controlul documentelor au decis să-i confişte trufele recoltate şi l-au amendat cu 500 de lei. Pădurile din judeţul Gorj sunt preferate de culegătorii hunedoreni de trufe, iar cei mai mulţi desfăşoară activitatea de colectare legal, însă, chiar şi aşa, nu scapă de probleme. Lupta pentru concesionarea acestei activităţi în pădurile din judeţul vecin este foarte mare, dat fiind câştigul rezultat, iar nu o dată s-a ajuns chiar la agresiuni.
Este şi cazul a doi deveni, tată şi fiu, care au fost grav răniţi după ce cinci gorjeni au încercat să le fure trufele colectate legal. S-a întâmplat în urmă cu o lună de zile, iar cei doi hunedoreni au fost atacaţi cu bâte, bolovani şi chiar o macetă. Un kilogram de trufe se vinde cu preţuri şi de peste 1.000 de euro, în funcţie de calitate. (M. Gânju)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
I-a furat lemnul din curte

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Pui, este cercetat penal pentru furt de material lemnos.

Şoferi băuţi prinşi în trafic

Trei şoferi au fost descoperiţi conducând pe drumurile publice cu o alcoolemie de abia se puteau ţine pe picioare.

Arestat pentru tentativă de tâlhărie

Incidentul a avut loc în municipiul Orăştie, iar poliţiştii spun că femeia de 63 de ani, din localitate, a ieşit...

Închide