Actualitate

Polițiștii de la Rutieră s-au pus pe verificări în trafic

Ieri, polițiștii de la Rutieră au verificat mașinile care efectuează transportul public de persoane, inclusiv cele de transport şcolar
„În acest context, poliţiştii hunedoreni au verificat în special aspecte privind le­galitatea tipului de transport, efectuat prin curse regulate şi ocazionale, dar şi deţinerea documentelor necesare efec­tuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto. Poliţiştii au acordat o atenţie deosebită verificării respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, dar şi respectării capa­cităţii maxime de încărcare ale auto­ve­hiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare (şi care pot deveni victime, în cazul unui eveniment rutier sau chiar a unei frânări bruşte a autovehiculul).
Poliţiştii au acordat o atenţie sporită asupra elementelor privind siguranţa cir­culaţiei: starea psiho-fizică a con­du­că­torilor auto, verificarea alcoolscop a tu­turor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea ins­pec­ţiei tehnice periodice a auto­ve­hi­culului”, a declarat Bogdan Nițu, purtă­torul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Astfel, au fost controlate peste 160 de autovehicule, iar pentru neregulile con­sta­tate au aplicate 17 sancţiuni con­tra­venţionale, în special neutilizarea centurii de siguranţă sau folosirea telefonului mo­bil la volan. (A. Năstase)