Poliţiştii bătăuşi au ajuns în instanţa de apel

03 ciocanNatalia Bumbac

Astăzi, la Curtea de Apel Alba Iulia va avea un prim termen apelul faţă de sentinţa dată de Judecătoria Deva în dosarul în care doi poliţişti hunedoreni, Sebastian Ciocodeică şi Ioan Horaţiu Moldovan, sunt acuzaţi de purtare abuzivă. Cei doi oameni ai legii au fost condamnaţi de prima instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind obligaţi să-i plătească părţii vătămate, Ionuţ Puian, suma de 200.000 de lei cu titlu de daune morale.
Tot acest caz a plecat de la un incident petrecut în luna noiembrie 2009. Atunci, Ionuţ Puian şi patru prieteni de-ai săi, toţi din Petrila, au fost prinşi de poliţişti în flagrant în Deva în timp ce încercau să fure combustibil din autoturisme, fiind duşi la sediul Poliţiei municipiului Deva. Pe motiv că nu a vrut să colaboreze pe timpul anchetei, Ionuţ Puian a fost bătut de poliţişti, lovituri din cauza cărora şi-a pierdut un rinichi. Toate circumstanţele incidentului sunt descrise detaliat în motivarea sentinţei date de Judecătoria Deva, în care se arată că: „partea vătămată (n.r. Ionuţ Puian) şi-a manifestat dorinţa de a fi asistată la audiere de către un avocat, moment în care învinuitul Sebastian Ciocodeică l-a lovit cu pumnul în zona temporală stânga. Imediat a fost lovit şi de către învinuitul Ioan Horaţiu Moldovan cu piciorul în spate, lovituri în urma cărora a căzut de pe scaun pe pardoseală, unde cei doi învinuiţi au continuat să-l lovească cu picioarele, până şi-a pierdut conştienţa“. După bătaia aplicată, tânărul s-a simţit rău, iar când a mers la baie a observat că urina avea culoare roşie, fapt care l-a alarmat, anunţând ofiţerul de serviciu despre acest lucru. Tânărul a fost dus la Spitalul din Deva, unde medicii i-au recomandat să se interneze de urgenţă, doar că la câteva ore după examenul medical, Ionuţ Puian a revenit la sediul Poliţiei, sub escortă.
Starea tânărului nu s-a îmbunătăţit în următoarele zile, fiind preluat de la Poliţia Deva de părinţii săi. Ionuţ Puian a fost dus la Spitalul de Urgenţă Petroşani unde a fost diagnosticat cu: „hematurie macroscopică după contuzionarea cranio-facială, toraco lombară şi abdominală“. În urma investigaţiilor de specialitate s-a confirmat diagnosticul de „ruptură renală (explozie renală)/hematom în regiune lombară, hematurie”, fiind necesară intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru extirparea rinichiului drept, se arată în motivarea instanţei. Tot aici, magistraţii au reţinut că deşi învinuiţii au încercat să arate că tânărul avea o stare de rău înainte de a fi prins de poliţişti, din administrarea probelor şi din actele medico-legale a reieşit exact contrariul.

5 comentarii la „Poliţiştii bătăuşi au ajuns în instanţa de apel

 • 9 decembrie 2015 la 21:38
  Permalink

  Mlilitieni jegosi pisamas pe voi de zdremte .ca sunteti tari numa in uniforma… coruptilor . Saracilor.paduchilor

 • 9 decembrie 2015 la 22:10
  Permalink

  Pacat de ei. Sunt doi baieti de treaba. Pacat ca au gresit. Sunt cu grade mici si fara pile astfel ca trebuie sa plateasca. Comisarul Goga dan iosif a batut o gramada de persoanw pe care le-a cercetat si a scapat de fiecare data. A batut trei politisti, pe grigoroiy, Mates si Verzescu si nu a patit nimic pt ca a fost ,,scapat de unii sefi. A batut un sergent de la M,A ,N de i-a rupr maxilarul si a scapat. Acum este sef la Pol. Mun. Deva, numit de Molot si Dumitru Liviu. Din pacate asa sta treaba.

 • 10 decembrie 2015 la 18:09
  Permalink

  Goga e seful batausilo, dar el nu cade ca e ,,sustinu,,. Un militian de trei parale. Azi-miine e la pensie si o sa-l scuipe lumea pe strada. E un gunoi.

 • 11 decembrie 2015 la 21:36
  Permalink

  Sa ma pis pe ei de gabori. La puscarie cu ei.

 • 12 decembrie 2015 la 19:16
  Permalink

  Si eu pe tine Perasifon. La puscarie cu tine praduitorule. Bulangiule.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.