Poliţiştii au protestat în stradã

03 protest

Dan Terteci

Peste 50 de poliţişti hunedoreni au pichetat, la Deva, sediul Prefecturii hunedorene. Înarmaţi cu pancarte, protestatarii au ieşit în stradă, pentru a cere să li se respecte drepturile legale. Sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să subvenţioneze din buzunar activitatea poliţiei.

Din ce în ce mai rău
Membrii sindicatului Pro Lex, cel care a organizat acţiunea la nivel naţional, sunt nemulţumiţi, pentru că poliţiştii sunt nevoiţi să lucreze în condiţii improprii. Preşedintele sindicatului susţine că nu cer măriri de salarii, ci doar să li se respecte drepturile prevăzute de lege.
Liderul filialei hunedorene a sindicatului, colonel (r) Victor Morar, afirmă că în judeţ, problemele sunt numeroase. „Sunt condiţii inumane de muncă. De exemplu, Poliţia municipiului Brad funcţionează într-un cămin de nefamilişti, la postul de Poliţie Ilia, şapte oameni lucrează în două încăperi foarte mici, iar la Poliţia municipiului Petroşani, sunt patru-cinci oameni într-un birou. Nu mai vorbim de banii de chirie, pe care nu îi primesc, dar o altă problemă este lipsa de logistică minimă, care face ca poliţistul să contribuie la bugetul MAI. Sunt multe poliţii de oraşe şi municipii, care nu au femeie de serviciu, iar poliţiştii plătesc din banii lor pe cineva care să se ocupe de curăţenie“, a spus Morar.

Vor pierde 20 la sută din leafă     
Sindicaliştii prezenţi în faţa Prefecturii au cerut autorităţilor să ia măsuri, pentru ca activitatea Poliţiei să se desfăşoare pe mai departe. Există riscul să nu se mai poată plăti salariile celor din sistem. După spusele poliţiştilor care au ieşit în stradă, situaţia este dramatică. Sunt nevoiţi să pună bani din buzunarul propriu, pentru a-şi cumpăra consumabilele necesare în procesul de muncă. Salariile poliţiştilor se vor reduce, în următoarele luni, cu 20 la sută, prin tăierea sporurilor. Nici banii de chirie pentru cei detaşaţi nu se vor mai acorda. Aceste motive i-au determinat pe oamenii legii să protesteze, pentru a-şi apăra drepturile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare