ActualitateFlash

Poliţişti comunitari, concediaţi pe capete

Nicolle Ebner

Procedura de stabilire a numărului maxim al posturilor ce pot fi încadrate la nivelul primăriilor prevede şi un număr limită de agenţi comunitari. Respectiv, un agent comunitar va veghea la liniştea şi siguranţa unui număr de 1.000 de locuitori.

În Hunedoara şi Petroşani, 90 dintr-o lovitură

Printre cele mai afectate primării, la acest capitol, sunt cele din Hunedoara şi Petroşani, localităţi care, din statisticile poliţiştilor, sunt recunoscute drept polii locali cu cel mai mare grad de infracţionalitate. „Va trebui să reducem câteva zeci de posturi de la Poliţia Comunitară. Eu consider că este o decizie proastă, deoarece normele europene prevăd doi agenţi comunitari la mia de locuitori, numai că, noi nu ţinem cont de practicile Uniunii Europene. Cred că este o decizie pripită, în condiţiile în care oamenii sunt tot mai săraci, rata şomajului este în creştere, creându-se astfel condiţii propice pentru creşterea infracţionalităţii”, a declarat Ovidiu Hada, primarul municipiului Hunedoara.

Poliţia Comunitară din municipiul Hunedoara are 115 angajaţi, iar din datele statistice, municipiul numără puţin peste 71.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că 44 de agenţi comunitari vor fi concediaţi.

Situaţie identică şi la Petroşani, unde primăria plăteşte salariile a 91 de agenţi comunitari, în condiţiile în care populaţia municipiului este de 45.000 de locuitori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura