Politicienii hunedoreni, activi pe Facebook

Carmen Cosman

După modelul celor de la centru, politicienii hunedoreni au descoperit o metodă facilă de a ţine legătura cu oamenii. Aşa că, mulţi dintre ei şi-au creat cont pe reţeaua de socializare Facebook, utilizată de milioane de oameni, unde îşi promovează activitatea, ideile şi postează chiar articolele de presă unde au apărut ei sau în care sunt dezbătute subiecte de larg interes.

Unii au vechime, alţii-s la început…

Indiferent de culoarea politică sau dacă activează sau nu în administraţiile publice locale şi judeţene, oamenii politici hunedoreni sunt din ce în ce mai activi pe această platformă şi încearcă să adune cât mai mulţi prieteni. Unul dintre cei mai noi utilizatori de Facebook este primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, care este şi liderul democrat-liberalilor din oraş. Într-un timp relativ scurt, el a reuşit să adune pe pagina sa 726 de prieteni. Soţia sa, deputatul Monica Iacob-Ridzi, este o obişnuită a spaţiului virtual, aceasta având şi un blog. Ea are 1.651 de prieteni, dar campioană absolută între politicienii hunedoreni este viceprimarul municipiului Vulcan, Angela Stoica, totodată, vicepreşedinte al PDL Hunedoara, care are 2.838 de prieteni şi o bogată activitate. Nici senatorul PSD Cosmin Nicula nu a stat degeaba de când şi-a creat contul. El a strâns 2.317 prieteni şi a postat numeroase poze de la activităţile la care a fost prezent. Liberalul Florin Oancea, cu 1.200 de prieteni, stă destul de slab la capitolul imagini, dar are discuţii dese cu prietenii săi, mai ales pe teme politice. Preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, este, probabil, mai nou în spaţiul virtual, sau puţin mai ocupat şi are deocamdată doar 270 de prieteni, însă promite să recupereze, în timp ce liderul conservatorilor din judeţ, Petru Mărginean, a ajuns la aproape 650 şi o bogată activitate ilustrată în imagini elocvente.
Aceştia sunt doar câţiva dintre politicienii hunedoreni care ţin legătura cu alegătorii pe această reţea de socializare, dar tendinţa este în creştere. De fapt, încet-încet, toţi cei implicaţi în politica hunedoreană împletesc dialogul faţă în faţă cu alegătorii, cu cel virtual, extrem de accesibil tuturor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.