EvenimentFlash

Poliţia Petroşani se face că plouă

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, ar fi trebuit să fie adusă de poliţiştii petroşăneni, cu mandat, Laura Morena Filip, fostul psiholog al Salvamin, care este învinuită că ar fi primit bani de la mai multe persoane, pentru a le angaja în minele din Valea Jiului. Cu toate acestea, femeia nu s-a prezentat în faţa instanţei, întrucât Poliţia din Petroşani nu a executat mandatul de aducere, emis de magistraţi.

„Se laudă că poliţiştii şi procurorii sunt de partea ei”

La termenul de judecată, care a avut loc ieri, înainte ca şedinţa să înceapă, persoanele care au fost înşelate de Laura Morena Filip, se arătau sceptice cu privire la faptul că aceasta va fi prezentă la proces. „Şi ce dacă are mandat de aducere, o să vedeţi că nu va fi în sala de judecată. Peste tot, prin toată Valea Jiului, se laudă că poliţiştii şi procurorii din zonă sunt de partea ei şi că nimeni nu-i va face nimic. Spune că naşul ei este poliţist în Lupeni şi că nici măcar justiţia nu se poate atinge de ea. Cum nici până la acest termen de judecată nu a venit, nu o să vină nici astăzi, chiar dacă are mandat”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Alina Nebeleac, una dintre persoanele care i-au dat Laurei Morena Filip, bani pentru angajare în mină.

„Să ni se comunice datele comandantului”

Ei bine, privitor la prezenţa învinuitei la proces, păgubiţii au avut dreptate. Aceasta nu a venit, întrucât oamenii legii din Petroşani nu au pus în aplicare mandatul de aducere emis de judecător. „Poliţiştii din Petroşani mi-au relatat că Tribunalul Hunedoara a emis un mandat pe care nu era trecută specificaţia «cu însoţitor». În principiu, mandatul a fost executat de către poliţişti, în data de 12.07.2010, când învinuitei Laura Morena Filip i s-a adus la cunoştinţă să se prezinte la Tribunalul Hunedoara”, a declarat agentul principal Adriana Voina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Cu toate acestea, reprezentantul Tribunalului Hunedoara contrazice cele spuse de oamenii legii petroşăneni. „În adresa făcută către Poliţia Petroşani, a fost specificat în felul următor: se dispune executarea mandatului de aducere şi prezentarea susnumitei (n.r. Laurei Morena Filip) la instanţă. Conform legii, dacă poliţiştii, din varii motive, nu ar fi putut să execute mandatul emis de judecător, ar fi trebuit să depună la dosar un proces verbal, din care să rezulte cauzele care au dus la nepunerea în aplicare a unui mandat judecătoresc”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Ieri, la sfârşitul şedinţei de judecată, judecătorul de caz a cerut să i se comunice toate datele de identitate ale comandantului Poliţiei Petroşani, pentru a-l sancţiona pentru neducerea la îndeplinire a unui mandat judecătoresc. La termenul următor, care va avea loc în 8 septembrie, Laura Morena Filip va fi adusă la proces, cu mandat, de această dată de către Jandarmerie. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura