ActualitateFlash

Poliţia locală şi Primăria Deva au pus piciorul în prag: Măsuri drastice împotriva localurilor reclamate că sunt prea gălăgioase

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oana Mihnea

O decizie recent luată de Primăria Deva a dat peste cap viaţa de noapte a municipiului. În cursul acestei luni, câteva baruri renumite pentru serile lungi petrecute în compania lăutarilor au devenit poveste. Numeroasele reclamaţii au lăsat mai mulţi solişti locali fără un loc de muncă.

Doar până la 22.00
În discuţie intră în primul rând localul TNT, cunoscut pentru formaţiile de muzică de petrecere care încingeau spiritele în fiecare noapte. Fiind amplasat la parterul unui bloc şi înconjurat de alte blocuri de locuinţe, cetăţenii s-au cam săturat şi au început să facă scandal. Nemulţumirile au ajuns şi la urechile poliţiei locale, prin intermediul reclamaţiilor depuse acolo, dar şi la primărie. În urma numeroaselor sesizări, primarul Petru Mărginean a fost nevoit să pună piciorul în prag. „Au fost numeroase sesizări şi reclamaţii venite din partea locatarilor care stau în blocurile situate deasupra localului TNT. Poliţia locală a monitorizat o perioadă acest bar, a dat mai multe avertismente, dar deranjul a continuat. Au fost mai multe familii care locuiesc în blocul respectiv, au şi copii, şi nu se puteau odihni din cauza muzicii şi a gălăgiei. Am retras barului respectiv autorizaţia de funcţionare pentru program non-stop şi acum are voie să ţină deschis până la ora 22.00 şi fără muzică. Consider că este cea mai bună soluţie, nimeni nu este absurd, să funcţionezi, dar să existe respect şi faţă de cetăţeni“, a precizat edilul şef al Devei, Petru Mărginean. Aceeaşi soartă a avut-o şi Motelul Alaska, unde atmosfera de club a spulberat liniştea locuitorilor din vecinătate.

A pierdut personal şi clienţi
Efectele luării acestei hotărâri au fost neprielnice pentru administratorul barului TNT. „Am trimis acasă 10 angajaţi, dacă a fost scurtat programul şi am pierdut foarte mulţi clienţi. Avem 14 ani de când funcţionăm. Nu mi se pare deloc normal ce au făcut, pentru că avem un studiu de impact făcut şi în apartamentele de deasupra noastră, muzica se aude la 40 decibeli, în timp ce zgomotul făcut de maşini în trafic atinge 60 decibeli. Dar, asta este, nu avem ce face, trebuie să ne conformăm“, ne-a declarat Gavrilă Danci, administratorul barului TNT.
Mai sunt şi alte localuri monitorizate
Cam în aceeaşi oală se află şi alte localuri gălăgioase din municipiu. Potrivit şefului Poliţiei Locale Deva, Ilie Lavu, sunt în proces de monitorizare încă patru baruri. Este vorba despre John“s, Cocoşul de Aur, Imperial şi un bar din cartierul Micro 15. Permanent, poliţiştii locali îi controlează să respecte programul de funcţionare, să nu facă zgomot puternic şi să nu existe scandaluri. La a treia amendă primită de un local, se propune ridicarea autorizaţiei de funcţionare, care se trimite la primărie pentru aprobare.

5 comentarii la „Poliţia locală şi Primăria Deva au pus piciorul în prag: Măsuri drastice împotriva localurilor reclamate că sunt prea gălăgioase

  • Și de Casina (fostul Bachus) nimic, nimic? Vinerea, Sâmbăta și Duminica „urlă” muzica toată noaptea!

  • Aia „are pile” , e barosani, cine sa-i deranjeze ? Asta cu birturile e bagata asa, de dres busuiocul, sa distraga atentia de la orasul care arata ca dupa bombardament. In Dacia cel putin, e ca dupa Hiroshima, nu mai poti merge la magazine. Mai lipsesc pescarusii, nisip si mare este deja.

  • Mai bine inchideti tot ! Adica, vom ajunge sa nu mai avem niciun local unde sa ascultam o muzica si sa bem o bere, nu? Sau…daca primarul e pocait, trebuie sa ne pocaim si noi??? Poate vor ceva consilieri sa deschida baruri si nu stiau cum…..Prin urmare: bun venit inapoi in comunism! Si-asa Deva e un oras letargic….omorati-l de tot !

  • Deci titlul corect ar fi trebuit să fie “… au pus gând rău localului TNT”! Vai și-amar de ei! După ce a trecut nebunia de vară a teraselor, s-au apucat și ei să facă ceva. Pe când și amenzi pentru plimbătorii de câini care nu adună rahatul acestora de pe trotuare, etc.?!

  • Asa este! Su aude muzica si de la BAHUS, in draci! Urla, nu canta, vorba aia. Chiar nu inteleg: muzica e pentru cei de acolo, nu trebuie obligat tot orasul s-o asculte. Iar barurile (ca tot e Deva orasul barurilor si al second-urilor, cum bine sesiza un concetatean candva) pot sa dea muzica si la un nivel normal, ca nu-s discotetci. Se presupune ca te duci acolo ca sa savurezi ceva si sa si discuti, nu sa stai ca mortu` cu ochii-n bere si atat. Daca vrei muzica tare, nene de mai sus, puneti casti, frate! Si sa ne mai si civilizam odata, bre! Ca altfel nu meriti sa ma adresez. Muzica se asculta la un nivel decent, ca s-o si intelegi, nu sa-ti vibreze capu` si nici sa n-ai idee ce canta, de fapt. Daca inca unii ca domnu` Craciun de mai sus, nu au iesit din epoca preistorica si nu pricepe decat urletele, altii au evoluat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura