Politica si administratie

Policlinica Deva, în reparaþii capitale

05 Policlinica DEVA Spital (2)

Nicolle Ebner

După 20 de ani în care s-au făcut doar mici retuşuri, Policlinica Deva intră, din această lună, în reparaţii capitale. Proiectul de reabilitare şi dotare cu echipamente medicale moderne, realizat de Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH), în colaborare cu Spitalul Judeţean Deva, are o valoare de 1,6 milioane euro şi a obţinut finanţare externă.

Gata cu ghişeele de tip comunist
Prezentarea etapelor de aplicare a proiectului au fost prezentate ieri, oficial, la sediul Spitalului Judeţean Deva, în prezenţa reprezentanţilor CJH, Prefecturii, ADR Vest, conducerii unităţii spitaliceşti şi a medicilor. „Proiectul prevede reamenajarea tuturor cabinetelor medicale, refacerea circuitelor pentru pacienţi, reabilitarea reţelelor de apă, canalizare şi electrice, construirea unui lift pentru pacienţii cu handicap, dar şi achiziţia unor echipamente medicale complexe, pentru investigarea bolnavilor. Pacientul nu va mai fi primit la ghişeul acela comunist, vechi, la care trebuia să se aplece pentru a obţine un bon de ordine. La finalul investiţiei, policlinica (ambulatoriul de specialitate) spitalului va putea fi acreditată conform normelor europene”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Deva, dr. Dan Florea. Contractul de finanţare a fost semnat în luna august 2009, iar lucrările se vor derula pe o perioadă cuprinsă între un an şi jumătate şi doi ani, menţionează managerul de proiect, Paula Enuţ. Licitaţia a fost câştigată de o firmă de construcţii din Petroşani, iar directorul acesteia, prezent la evenimentul de ieri, a garantat că: „ne vom strădui să ne ridicăm la nivelul cerinţelor din proiect”.

Investiţii în sănătate
Pentru preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, prezentarea proiectului de  modernizare şi echipare cu aparatură de specialitate a policlinicii din Deva înseamnă încă o victorie împotriva crizei economice. „În judeţ, am pus accent pe infrastructură, turism şi sănătate. Nu putem face turism, dacă nu avem oameni sănătoşi şi tocmai de aceea, în ultimii ani, consiliul judeţean a finanţat modernizarea mai multor secţii din Spitalul judeţean Deva, dar şi din alte unităţi medicale din judeţ. Nu puteam rata ocazia de a obţine fonduri nerambursabile prin proiecte finanţate de comunitatea europeană în domeniul sănătăţii şi am avut câştig de cauză”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, asigurându-i pe cei prezenţi că vor mai urma şi alte proiecte.
Odată depăşite toate etapele, inclusiv cea a prezentării publice, lucrările pot începe chiar de mâine, au mai spus reprezentanţii CJH.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura