EvenimentFlash

O elevă a fugit de acasă

03 fata

Nicoleta Popa

După ce sâmbăta trecută, o elevă de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad s-a sinucis, miercuri, o altă fată, de la aceeaşi şcoală, a fugit de acasă. Andreea Butaş, elevă în clasa a IX-a, a plecat de acasă în urma unor discuţii pe care le-a avut cu mama sa. Adolescenta vroia să se transfere la Grupul Şcolar Crişan, din Crişcior, însă părinţii ei nu erau de acord cu decizia fetei. Motivul pentru care Andreea dorea să se mute la şcoală la Crişcior era că acolo avea mai mulţi prieteni. Ea a plecat de acasă chiar din faţa mamei sale, care imediat a anunţat-o pe dirigintă, iar apoi poliţia.
Oamenii legii au început căutările, găsind-o a doua zi, acasă la o prietenă din Lunca Moţilor. Fata a fost adusă acasă, la părinţi.
Directorul Liceului Teoretic „Avram Iancu”, Gavrilă Paşcu, susţine că adolescenta nu prea frecventa cursurile, având note mici.
„Am făcut o adresă către părinţi, să se prezinte la şcoală, să vedem despre ce este vorba. Măcar să aştepte să termine primul semestru, iar apoi, fata poate să se transfere la Grupul Şcolar Crişan din Crişcior. Se pare că nu s-a putut obişnui la şcoala noastră”, a declarat Gavrilă Paşcu.

Noi informaţii în cazul elevei care s-a sinucis
Cazul elevei de la liceul brădean, care s-a sinucis recent, nu s-a finalizat încă. Astfel, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara vor trebui să stabilească dacă profesorul Alin Cioară a determinat-o pe eleva din clasa a X-a să-şi ia viaţa. Pe baza declaraţiei tatălui Lorenei Hurdea, poliţiştii au înaintat ieri dosarul Parchetului, pentru a continua cercetările şi a stabili dacă s-a săvârşit infracţiunea de determinare sau înlesnire a sinuciderii.
Potrivit anchetatorilor, tatăl elevei îl consideră vinovat de moartea fetei sale pe dascăl. Totodată, acesta crede că profesorul de matematică o şantaja pe fată cu nişte filmări făcute cu telefonul mobil, lucru care a determinat-o pe tânăra de numai 16 ani să se spânzure.

Se întâlneau într-o garsonieră
Pe de altă parte, şeful Poliţiei municipiului Brad, comisarul şef Adrian Petruş, susţine că, în urma lecturării jurnalului fetei, dar şi a audierii mai multor martori, nu a reieşit că profesorul o şantaja pe elevă. Totodată, acesta a mai spus că în jurnal, tânăra şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică. Însă, nu reiese că ei ar fi avut o relaţie sau au întreţinut relaţii sexuale. Comisarul şef a mai adăugat că eleva şi profesorul s-au întâlnit o singură dată în garsoniera unui taximetrist, în Brad, prieten cu dascălul.
Alin Cioară nu a fost chemat la audieri, deoarece, potrivit comandantului Poliţiei Brad, nu există dovezi care să îl incrimineze, în afară de biletul de adio lăsat de elevă. În plus, acesta este internat la psihiatrie, la Spitalul din Timişoara. Colegii Lorenei Hurdea au fost chemaţi ieri să dea declaraţii în faţa comisiei de anchetă constituită de Inspectoratul Şcolar Hunedoara. Totodată, dascălul a fost chemat să se prezinte în faţa comisiei disciplinare în cursul zilei de luni.
Reamintim că Hurdea Lorena a fost găsită spânzurată sâmbătă, într-o pădure de la marginea municipiului Brad. Adolescenta de 16 ani a lăsat un bilet de adio pe care scria „Alin vă dă toate explicaţiile”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura