Actualitate

Podium pentru INSEMEX Petroșani

Magdalena Șerban

Recent, a avut loc atât online cât și onsite, evenimentul European Exhi­bition of Creativity and Innovation EUROINVENT 2022, organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Cer­ce­tării, Inovării şi Digitalizării, Universi­tatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Forumul Inventatorilor Români și Europe Direct din Iași, sub egida Festivalului Internaţional al Edu­caţiei.
La ediția actuală, cea cu numărul 14, au fost prezentate peste 600 de in­venții și proiecte din 30 de state, fiind cel mai mare salon de profil din Europa de Est. După cum ne-au obișnuit, spe­cialiștii de la INCD Insemex Petroșani nu au ratat podiumul, câștigând, din nou, medalii de aur, argint și bronz.

Cu frecvență anuală
De la bun început trebuie subliniat faptul că manifestarea este singura din România care se desfăşoară cu sprijinul IFIA – International Federation of In­ventors Associations şi WIIPA – World Inventions Intellectual Property Asso­cia­tions, având ca obiectiv principal promovarea creativității și a inovației, într-un context internațional. „Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă – INCD INSEMEX Petroșani a participat cu o serie de in­ven­ții în domeniul de activitate specific, toate fiind recompensate de către juriu cu un număr de 4 medalii de aur, 3 me­dalii de argint, respectiv o medalie de bronz. Felicit echipa, îmi felicit colegii şi sunt recunoscător pentru că fac parte dintr-un colectiv dedicat ramurii pro­fe­sio­nale alese. Şi de această dată re­zultatele nu au întârziat să apară, însă din­colo de strălucirea metalelor pre­țioase stau foarte multe ore de muncă, implicare și dăruire. Sunt oameni care merită să le fie recunoscute toate aces­tea. Succes pe mai departe și îi asigur de întreaga mea prețuire. Totodată, pe lângă premiile obținute, mereu iau naș­tere noi contacte și, evident, experiențe și informații obținute de la cei care performează în astfel de domenii”, a afirmat dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă. În același context s-a ținut și Conferința ICIR EUROINVENT – dedicată dome­niu­lui Științei și Ingineriei Materialelor în cadrul căreia au fost prezentate/co­municate și publicate ultimele noutăți în segmentele abordate, luând parte cercetători de marcă precum Keynote & Invited Speakers. S-au mai bifat Salo­nul de Carte Tehnico-Științifică, Artisti­că și Literară unde au fost evaluate pu­blicații din ultimii 3 ani, respectiv Salonul de Arte Vizuale ce a reunit creații ale artiștilor locali.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.