Ploile torenţiale produc din nou pagube

03 inundatiiAlice Brandisz

În cursul nopţii de luni spre marţi, ploile torenţiale au provocat din nou, inundaţii în judeţ. Căderile abundente de precipitaţii au făcut ravagii în mai multe gospodării din localităţile Haţeg şi Zlaşti.  

Municipiul Hunedoara a fost afectat şi el, în zona Căminului pentru persoane vârstnice şi zona Castelului Corvinilor, după ce nivelul pârâului Zlaşti a crescut foarte mult, iar torenţii de pe dealurile din apropiere au adus grămezi întregi de pietriş în zonă.
Autorităţile au venit în sprijinul locuitorilor din zonele afectate, demarând acţiunile de evacuare a apei încă din timpul nopţii. „În jurul orei trei dimineaţa am convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă şi împreună ne-am deplasat la faţa locului, în localitatea Zlaşti, pentru a demara acţiunile de intervenţie. Rămânem aici până la rezolvarea situaţiei“, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Pompierii hunedoreni au acţionat prompt în toate zonele atinse de inundaţii. „Pompierii Gărzii de intervenţie Râu de Mori şi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Haţeg au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei din trei locuinţe, un garaj, o anexă şi un beci. Pompierii Detaşamentului Hunedoara au acţionat pentru scoaterea apei din 20 anexe, patru beciuri şi cinci curţi”, a afirmat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.
Ieri, în jurul orei 15.00, un nou val de ploi s-a abătut peste localităţile hunedorene Zlaşti şi Răcăştie. În urma precipitaţiilor masive au fost afectate din nou zeci de beciuri, anexe, curţi şi culturi agricole ale oamenilor din  cele două sate.
În perioada 15 mai – 6 iunie, ploile abundente, căzute la intervale scurte de timp în tot judeţul, au produs creşteri de debite şi niveluri, scurgeri pe versanţi, care au afectat 29 de unităţi administrativ teritoriale şi 78 de localităţi  din judeţ (case, animale, terenuri agricole, drumuri, poduri şi reţele electrice).
În urma unui bilanţ efectuat, Prefectura judeţului Hunedoara a comunicat suma totală a pagubelor provocate de inundaţii. Aceasta se ridică la peste 57 de milioane de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare