Ploile torenţiale au produs pagube mari în trei comune

19 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Potop în unele zone ale judeţului nostru! În zilele de 18 şi 19 mai 2021, ploile torenţiale au făcut pagune în comunele Buceş, Vaţa de Jos şi Baia de Criş. Au fost afectate gos­po­dării, terenuri agricole şi podeţe. De ase­me­nea, susţin reprezentanţii prefecturii, s-au constatat eroziuni ale malului Crişului Alb, în aceste localităţi.

Alunecări de teren
Ieri, echipat adecvat, prefectul judeţului, Călin Marian, a coordonat acţiunile struc­tu­rilor de urgenţă implicate în gestionarea si­tuaţiilor generate de fenomenele meteo pe­riculoase, în zonele afectate.
În satul Mihăileni, cătunul „Berlin” din co­muna Buceş, în urma unei alunecări de teren produsă de torenţii puternici de pe versanţi, sunt puse în pericol mai multe gospodării unde locuiesc 182 persoane.
Prefectul judeţului a dispus la faţa locului să fie identificate porţiunile vulnerabile de pe versanţi, din cauza cărora s-a produs alu­ne­carea de teren şi să fie luate măsuri urgente de eliminare a riscurilor care pot apărea.
În comuna Vaţa de Jos, în urma revărsării Crişului Alb, sunt acoperite de apă 120 hec­tare teren agricol, 80 hectare păşuni şi au fost inundate două gospodării şi adăposturi de animale. De asemenea, din cauza scur­ge­rilor de pe versanţi, au fost colmatate 3 po­deţe aflate pe Drumul Judeţean 707.
În comuna Baia de Criş sunt acoperite de apă 25 hectare de teren agricol şi a fost ero­dată o porţiune din malul Crişului Alb, pe por­ţiunea care traversează localitatea.
Angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara (S.H.I – Chişineu Criş – Formaţia Brad), pompieri, jandarmi şi membri ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cele 3 comune acţionează cu efective mărite pentru eliminarea efectelor produse fenomenele hidrometeorologice periculoase.
Prefectul le-a solicitat reprezentanţilor insti­tuţiilor implicate în eliminarea efectelor ne­gative ale căderilor masive de precipitaţii să aplice de urgenţă măsurile care se impun pentru protejarea oamenilor, a bunurilor şi a terenurilor agricole.

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ştiinţa Petroşani a urcat în clasament

Etapa a V-a din cadrul campionatului Di­vi­ziei Naţionale de Seniori la rugby a adus o nouă victorie clară pentru formaţia...

Competiţii de judo organizate la Bucureşti

Federaţia Română de Judo a anunţat că România a primit din partea Uniunii Europene de Judo (UEJ) dreptul de orga­ni­zare...

Regal al gimnasticii aerobice la Baku

În aceste zile se desfăşoară la Baku, în Azerbaijan, sub directa organizare a Fe­de­raţiei Internaţionale de Gimnastică într­e­ce­rile Campionatelor Mondiale...

Închide