EvenimentFlash

Plătim taxă de înmatriculare şi pentru maşinile cu Euro 4

03 taxa 4002

Nicoleta Popa

 De la 1 ianuarie 2010, hunedorenii care îşi cumpără maşini noi cu Euro 4, cu o capacitate cilindrică de până la 2000 cc, vor plăti şi ei taxa de primă înmatriculare. Astfel, de acum înainte, pentru autoturismele respective, se va plăti între 360 şi 1.200 de euro taxă pentru înmatriculare.

Mai puţine autoturisme înscrise
„Pentru această taxă, s-a dat o scutire anul trecut, tocmai pentru a favoriza achiziţionarea autoturismelor respective şi deblocarea pieţei auto. Comisia Europeană nu mai este de acord să se prelungească suspendarea de la plata taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi Euro 4”, a declarat Nicolae Marin, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara.
În acest an, în judeţ, numărul înmatriculărilor la maşinile noi a scăzut cu aproape 60 la sută faţă de 2008.Taxa de poluare, care va reintra în vigoare din ianuarie pentru automobilele noi cu motoare sub 2,0 litri şi normă de poluare Euro 4, va fi cuprinsă pentru modelele Dacia între 376 de euro pentru modelul Logan echipat cu motorul pe benzină de 1,2 litri şi 75 CP şi 774 de euro pentru cel de 1,6 litri şi 90 CP, acesta având atât cea mai mare capacitate cilindrică, cât şi cel mai ridicat nivel al emisiilor de dioxid de carbon. Taxa de poluare se plăteşte o singură dată, în momentul înmatriculării automobilului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura