ComunitateFlash

Plăteşti şi nu ai apă caldă

04 Hand-Washing

Dana Istudor

În această perioadă, în care sistemul de termoficare şi furnizare a apei calde menajere din Valea Jiului oricum şomează, societăţile de termoficare din zonă lucrează la o analiză complexă, care priveşte oportunitatea sau nu a furnizării serviciilor de încălzire şi apă caldă curentă în sistem centralizat, în unele zone ale Văii.

Au facturile achitate la zi
Aici este vorba, în special, despre zonele în care sunt „încartiruiţi“ cei mai săraci locuitori ai Văii, care nu îndeplinesc condiţiile de „zonă unitară“ de încălzire, acestea fiind stabilite conform strategiilor locale de alimentare cu energie termică. Mai pe româneşte spus, locuitorii din unele blocuri sau cartiere nu vor mai primi în această iarnă apă caldă pentru încălzirea locuinţelor sau pentru îmbăiere, chiar şi dacă sunt cu facturile achitate la zi. Ghinionul lor îl reprezintă faptul că domiciliază în blocuri sau cartiere în care procentul de debranşaţi este foarte mare.
În municipiul Petroşani, zona cea mai afectată de către această nouă măsură urmează a fi Cartierul Aeroport, acolo unde procentul de debranşări este cel mai ridicat. Datorită consumurilor energetice considerabile pentru distribuţie, SC Termoficare SA va lua măsura ca din această iarnă să întrerupă furnizarea apei calde menajere şi a agentului termic în toate blocurile din cartier. Asta, chiar şi în condiţiile în care unii dintre locatari au achitate facturile la zi.
Pe de altă parte, tot în municipiul Petroşani, ţinând cont de Hotărârea de Consiliu Local nr. 26/2009, care prevede că „în zonele unitare de încălzire nu se admit debranşări de la sistemul de alimentare centralizat de energie termică“, în cartierele centrale nu vor mai fi efectuate noi „desprinderi“ de la reţea. Aici este vorba despre blocurile arondate punctelor termice 9C şi 10 A (zona Carpaţi – Mignon), 12 şi 13 (zona Hermes) şi 15, 15A, 17, 18A şi 18B (Petroşani – Nord).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura