Pietonala de pe Bulevardul Corvin din Hunedoara, sabie cu mai multe tãişuri

05 pietonala-hd  Oana Mihnea

Transformarea Bulevardului Corvin din municipiul Hunedoara în centru pietonal a încins spiritele în şedinţa Consiliului Local de ieri. După ce au votat în favoarea proiectului, doi consilieri UNPR au fost excluşi din partid.
Este vorba despre Robert Muzsic şi Alexandru Mărginean, consilieri locali care vin din fostul PP-DD. Aceştia au votat la unison cu liberalii, pentru continuarea proiectului. Preşedintele UNPR, senatorul Haralambie Vochiţoiu, a precizat că în şedinţa de ieri, ambii au acţionat împotriva deciziei partidului de a vota în favoarea hunedorenilor, alături de PSD. „Partidul nostru este alături de cetăţeni, ei nu au respectat hotărârea luată. Odată ce vor fi excluşi din partid, îşi pierd şi mandatele de consilieri locali“, a menţionat Haralambie Vochiţoiu.

05 646x404De unde a pornit totul?
Ordinea de zi propusă spre dezbatere iniţial a fost suplimentată cu câteva puncte, între care s-a aflat aprobarea noului Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru centrul pietonal care se doreşte a fi amenajat de pe Bulevardul Corvin. Este vorba despre o investiţie în valoare de 57 milioane lei, finanţată de la bugetul local. Proiectul iniţial presupunea pe lângă transformarea bulevardului în zonă pietonală, asfaltarea a două căi de acces laterale, care să treacă printre blocurile din zonă. La prima informare şi consultare a cetăţenilor, hunedorenii nu au fost de acord cu acest lucru şi a mai intrat în joc şi Agenţia de Mediu Hunedoara, care a cerut să fie modificat proiectul, pentru că străzile respective afectau zonele verzi. Din această cauză, primăria s-a văzut nevoită să modifice PUZ-ul, iar de aici s-a iscat o altă nemulţumire. Legea prevede ca persoanele direct afectate de o investiţie, să fie înştiinţaţi de fiecare dată când se face o schimbare în PUZ, lucru care nu s-a întâmplat acum şi 15 cetăţeni au semnat o contestaţie, pe care au depus-o în termenul legal la primărie.

A trecut la limită de voturi
În cadrul şedinţei, pimarul municipiului, Viorel Arion, a precizat că modificarea presupune scoaterea celor două străzi din proiect. Chiar şi aşa, oamenii prezenţi în sală nu au renunţat şi au dat citire conţinutului contestaţiei depuse, considerând că nu a fost respectată metodologia de informare şi consultare a publicului şi au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi. În fond, nu  aceasta este principala lor durere, proiectul în sine reprezintă un ghimpe, pe care nu îl pot accepta din mai multe motive. Totuşi, proiectul a fost supus la vot şi a fost aprobat la limită, cu 11 voturi „pentru“, şase „împotrivă“ şi o abţinere. În consecinţă, Bulevardul Corvin va fi transformat în centru pietonal.

2 comentarii la „Pietonala de pe Bulevardul Corvin din Hunedoara, sabie cu mai multe tãişuri

  • 1 octombrie 2015 la 7:43
    Permalink

    Ce o sa se mai plimbe hăroaica cu arielon țanțoș pe aceasta pietonala!și după ei cățelușii de consilieri …gen ;crisan,dioptrie,și alții.

  • 2 octombrie 2015 la 8:29
    Permalink

    Pietonala e necesara atat pentru spatiu in sine cat si pentru amenajarea accesului si parcarilor in spatiile adiacente ! A se consulta proiectul !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.