Pieţele, redeschise! Până când?

Adriana Năstase

Sâmbătă, producătorii agricoli alături de ceilalţi comercianţi au revenit de în pieţele din municipiul Hunedoara, ca urmare a Hotărârii nr. 56 a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
Astfel, activitatea pieţelor care funcţionează în spaţii închise a fost reluată. Rămâne în vigoare obligativitatea respectării măsurilor de protecţie şi prevenţie a infecţiei cu SARS-CoV-2, cu respectarea de asemenea a circuitelor de intrare şi ieşire a persoanelor în aceste hale.Cu toţii, producătorii agricoli şi comercianţii, s-au mutat înapoi în hale, după aproape o lună de absenţă, timp în care aceştia şi-au comercializat produsele afară, în frig. De sâmbătă, 5 decembrie 2020, comercianţii din pieţele din municipiul Hunedoara şi-au primit cu bucurie clienţii în interiorul pieţelor Obor şi Dunărea, de unde hunedorenii şi-au putut face din nou cumpărăturile de legume şi fructe.
Şi la Deva, Piaţa Centrală a fost redeschisă, astfel că devenii au putut face din nou cumpărături, fără să mai stea în frig, la fel ca şi vânzătorii. La Deva, comercianţii au primit o reducere la jumătate a taxei în condiţiile în care stăteau afară.
Decizia de a redeschide pieţele a fost anunţată chiar de preşedintele ţării, înainte de alegerile parlamentare. Vom vedea dacă pieţele vor rămâne deschise şi după alegeri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare