Actualitate

Petru Mãrginean susţine că grupuri mafiote conduc Deva

Sorina Popa

Ieri, fostul primar al Devei, Petru Mărginean (foto), a organizat o conferinţă de presă, după ce în ultima perioadă, acesta este acuzat de cei de la Camera de Conturi Hunedoara de mai multe ilegalităţi pe vremea când conducea reşedinţa de judeţ. Mărginean a venit ieri în faţa jurnaliştilor şi a spus, răspicat, că nu îi e frică de cineva sau de ceva, pentru simplul motiv că nu a făcut nici o ilegalitate.
„Nu am luat din primărie un dulap cu acte”
„Sunt responsabil de aproape jumătate din aşa zisele deficienţe constatate de cei de la Camera de Conturi Hunedoara. Oameni buni, am fost subprefect, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, am fost primar, nu am plecat cu un ac de acolo. Nu am primit nici măcar o atenţie din primărie. Fiecare act are viză de conformitate, de legalitate din partea serviciilor din primărie. Nu ca în cazul actului în care s-a stins groapa de gunoi şi s-au cheltuit 10 miliarde de lei. Era caz penal acela, dar nimeni nu s-a sesizat. Nu mi s-a dat voie să mă apăr, un drept constituţional. Am fost hărţuit de această echipă de auditori, sau cu rea voinţă, sau direcţionaţi şi având comandă specială să-mi facă rău. Nu am greşit cu nimic. Dar, chiar aici să se ajungă? Ca cineva care ar trebui să respecte legea, să facă un control?”, a spus, ieri, Petru Mărginean.
“Cum aş putea să numesc faptul că am fost bombardat cu recomandate, care mă anunţau că… alaltăieri trebuia să ofer nişte clarificări şi acte justificative şi să le pun la dispoziţia echipei de control. Eu, când am plecat din primărie nu am luat vreun dulap cu mine, cu acte. Am trimis o solicitare Camerei de Conturi Hunedoara să mi se pună la dispoziţie raportul de control, ca să răspund, public, pe puncte, la fiecare capitol. Ca ţintă precisă era ((Executaţi-l pe Mărginean)). Asta se vorbeşe în primărie. Un oficial al primăriei, explicând unor ziarişti că e cu ţintă de la Nicula (n.r.- controlul Camerei de Conturi) şi să-l facă pe Mărginean. Nu e departe de aceste acuze nici Ovidiu Moş, primarul interimar al Devei. Nu pot crede că poate fi vorba de Cosmin Nicula, vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi Ovidiu Moş, actualul primar interimar al Devei. Ce rău le-am făcut lor? Am fost prieteni cu ei şi sunt încă. Nu îi consider duşmani. Pe Nicula l-am susţinut în campanie electorală. Pe domnul Moş nu l-am schimbat din funcţia de viceprimar, deşi puteam. Nu pot crede că această răutate poate pleca de la cei doi. Dar, sunt aici să se afle adevărul”, a declarat Petru Mărginean.
„Oraşul încă este condus de grupuri mafiote”
„Anul trecut am depus o petiţie la Curtea de Conturi a României, în legătură cu prelungirea contractului de salubrizare a municipiului Deva. Conştient fiind cine este vicepreşedintele Curţii de Conturi şi de consecinţele pe care le voi suporta. Însă, nu credeam că se va ajunge până aici. Le spun tuturor candidaţilor la primărie, că nu aşa se câştigă o primărie, ci prin proiecte. Nu poţi reuşi doar prin atacuri, aşa doar că cineva îţi spune că tu vei conduce acest oraş. De asta, spun că oraşul este condus încă de grupuri mafiote. Oare de ce este folosită o instituţie a statului pentru o răzbunare personală? De când un vicepreşedinte al Curţii de Conturi este interesat de bunăstarea gunoaielor din Deva? Acelaşi vicepreşedinte, care în 2014, împreună cu fostul primar, strigau, în faţa primăriei, că mă va lua DNA-ul? De când primul gunoier al oraşului are dreptul să ameninţe în stil mafiot un cetăţean? Mi se transmit avertismente: Vei ajunge acolo unde ajung şobolanii. Unde ajung şobolanii? În puşcărie, în mormânt? Numai mafioţii ameninţă astfel. Acelaşi individ intimidează familia: Transmite-i viermelui. Chiar aşa am ajuns? Eu nu îmi permit să ameninţ pe cineva. În cadrul unei discuţii între Ovidiu Moş cu Ioan Andonie de la Salubritate, când eu eram primar şi el viceprimar, Moş i-a comunicat să nu investească în firmă, deoarece societatea nu este agreată şi va pierde bani. Cu asta se ocupa viceprimarul Ovidiu Moş. Aflu şi eu acum. Nu mă voi lăsa şi voi lupta. Nu pot crede, însă că cineva se implică în acest joc murdar.
„Am fost acuzat şi sunt acuzat în continuare, dar nu mi se dă şi dreptul la apărare. Nu mă simt vinovat de ceva. Sunt doar acuze ieftine, se încearcă să mă facă să nu candidez la Primăria Deva. Vor un om vulnerabil pe postul de primar. E păcat, că sunt implicate şi instituţiile statului, de la centru. Mă voi lupta în continuare cu sistemul mafiot, care, până la urmă va pieri. Sunt aici, în faţa dumneavoastră, nu să mă apăr, ci să spun adevărul. Voi demonta fiecare punct al controlului Camerei de Conturi şi voi face public totul”, a adăugat fostul edil şef al municipiului Deva.

5 comentarii la „Petru Mãrginean susţine că grupuri mafiote conduc Deva

  • cine e atit de prost sa ia un ac de la primarie , se iau geamantane de bani , hai nu mai fa pe victima si nu ne crede asa prosti

  • Baieti a inceput campania, da-i cocaie cu salturi mari minciuni si adevaruri de-a valma, voturi sa iasa!Curtea de conturi a facut mereu controale, a gasit vinovati indicindu-i cu numele insa totul s-a oprit undeva , are oaresce dreptate cu grupul (grupurile) mafiot si se da ranit numai ca uita sa spuna cite miliarde a pierdut Primaria in proces cu societatea de salubritate pentru o toana a lui si a onorabililor consilieri care i-au sustinut initiativa paguboasa, striga in gura mare cit de murdar este orasul, a refuzat sa plateasca si mai apoi prostia a costat foarte mult si nimeni nu a patit nimic. S-a vazut cit de Primar a fost si uite ca mai vrea, Cosmin Nicula nu cred ca l-a luat vreodata in serios fiind prea usurel pentru a reprezenta vre-o potentiala miza politica ce poate incurca anumite socoteli.Ca nu a luat un ac de la Primarie il cred dar a fost recompensat de unii sau altii tot din bani publici, oare de ce ? si sa ne mai amintim si de perioada hazoasa cu Touaregul care il plimba in toata tara numai in Deva nu! Deci haideti cu mic cu mare sa-l mai facem o data Primar USL !

  • Petre, lasa-ne ! Ai demonstrat cat esti de bun ca primar. Ti-ai batut joc la propriu de locuitorii cartierului Dacia, ai stricat un cartier intreg. Nu avem unde parca, ai facut sens unic de trebuie sa facem inconjurul cartierului de o suta de ori. Te bate Dumnezeu, Peterut !!! Si de angatii primariei ti-ai batut joc, te-a durut in anus de ei. Lasa primaria Petre, e prea mare palaria, gelatule care esti !!!

  • Acest om este paranoic, ce sa caute el in functia de primar ? In 2012 oricine ar fi candidat din partea USL, ar fi castigat. Intr-adevar, a facut praf Dacia. Bai boule, lucrarile se fac in folosul cetatenilor, sa le fie mai bine, grandomanul draq.

  • Domnule Margineanu poate ai , poate nu ai dreptate, dar la cat e de murdar orasul (in centru, daramite in rest), si la cat sunt de scumpe serviciile, ceva se intampla dar nu bine… Sper sa apara la primarie omul care face „curatenie” cum trebuie. din pacate politicienii sunt usor de compromis direct sau indirect de catre adversari, din aceasta cauza cetatenii nu mai stiu in cine sa aiba incredere. Eu personal ma voi uita doar la faptele lor. Restul sunt povesti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura