Petru Mãrginean: Aqualand-ul nu se va închide!

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Aqualand-ul nu se va închide. Asta, după ce la un interval de câteva zile, investiţia a primit două lovituri dure, anularea autorizaţiei de mediu şi a celei de construcţie.

„Vom remedia, dacă sunt probleme tehnice”

„Pentru toţi cetăţenii din Deva, le spun să stea liniştiţi, Aqualand-ul nu se va închide. Există extras de carte funciară pentru complex. Şi, fiindcă fostul primar al municipiului a spus că vine să ne ajute în legătură cu această problemă, îl rog chiar să facă acest lucru”, a afirmat edilul şef al reşedinţei de judeţ. Acesta a adăugat că după ce va primi motivarea Curţii de Apel Alba Iulia în legătură cu anularea autorizaţiei de construcţie, va vedea ce măsuri va lua.
„Dacă sunt probleme de ordin tehnic, le vom remedia. Îmi doresc acum să soluţionez această situaţie, nu să dau vina pe cineva. M-am întâlnit cu mai mulţi dintre locuitorii din vecinătatea complexului Aqualand şi nimeni nu a spus că vrea ca să se închidă. Chiar dacă se va închide partea de cogenerare, primăria are resurse să susţină funcţionarea investiţiei”, a adăugat Petru Mărginean.

Garanţia de 5 la sută, la dispoziţia primăriei

Complexul acvatic închis din Deva a costat aproximativ 10 milioane de euro, garanţia de cinci la sută din suma finală fiind la dispoziţia Primăriei Deva şi ea poate fi folosită pentru eventualele reparaţii. Garanţia complexului este de doi ani. Potrivit Vioricăi Nicula, directorul economic al instituţiei, anual, primăria încasează 800.000 de lei pentru impozitul pe clădire şi încă 10.000 de lei, concesiunea primită de la firma căreia i s-a închiriat complexul Aqualand. (S. Popa)

One thought on “Petru Mãrginean: Aqualand-ul nu se va închide!

  • 19 octombrie 2012 la 0:45
    Permalink

    Daca vine in control OPC,Inspectia Muncii si Executorul Judecatoresc cu solutia de la Curtea de Apel Alba ,in care scrie ca functionaeaza ilegal si nu are autorizatie de constructie ,o sa va oblige sa daramati contructia ,problema care se pune este urmatoarea ,cine o sa fie vinovat de cheltuiala banilor publici ,si de la cine se vor recupera acesti bani ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare