Mircia Muntean, acuzat de actualul primar de ilegalitãţi

Edilul şef al Devei, Petru Mărginean (foto stânga), a afirmat ieri că îl invită pe fostul ocupant al fotoliului de şef al instituţiei, Mircia Muntean (foto dreapta), să îşi rezolve problemele pe care încă le are la primărie.

Probleme cu achiziţiile şi fondurile europene

„Mircia Muntean a declarat că vrea să vină să ne ajute să soluţionăm problemele pe care le avem aici, la primărie. Îl rog chiar să vină să ne ajute. Pentru că fostul primar are multe necazuri la fostul lui loc de muncă. Adică, cu legalitatea, cu achiziţiile publice, cu fondurile europene. De aceea, vreau să-l rog să vină la primărie, să vedem ce se poate face, înainte să ajungem la alte situaţii. Vă rog, domnule Mircia Muntean, veniţi să colaborăm”, a declarat primarul Devei.

A semnat doar edilul şef, nu consiliul local

Petru Mărginean a dat mai multe exemple de sponsorizări şi concesionări, făcute de fostul edil şef şi care nu sunt în regulă, susţine actualul primar al Devei. „În legătură cu obiectele de mobilier pe care le-am luat din oraş şi le-am transportat în alte locuri, cowboy-ul, muzicianul şi celelalte, am găsit un contract de sponsorizare între SC Luxten Light şi Primăria Deva. Dacă din partea firmei respective au semnat mai multe persoane, în cazul primăriei a semnat doar primarul. Acum, întreb şi eu. Este vorba de nepricepere sau de abuz de putere? Apoi, am mai găsit printre documentele de pe vremea fostului primar, unele de concesionare a unor chioşcuri de pe raza municipiului Deva. Tot aşa, fostul edil şef a luat el singur decizia de scădere a valorii concesiunilor pentru unele firme, deşi acest lucru trebuia făcut de către Consiliul local”, a afirmat Petru Mărginean, actualul primar al municipiului Deva. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare