Petroşani, capitala numismaticii româneşti

SAMSUNGMaximilian Gânju

Încă din 1975, când s-a organizat la Petroşani prima întâlnire pe ţară a colecţionarilor de insigne, medalii, vederi poştale ori alte exponate care se înscriu în această categorie, capitala Văii Jiului a fost numită centrul numismaticii româneşti.
Cu întreruperi pe perioada regimului comunist, congresul colecţionarilor de insigne şi medalii s-a desfăşurat cu precădere în Valea Jiului, graţie unor colecţionari pasionaţi. Şi în acest an congresul Naţional de numismatică se va desfăşura în Petroşani, iar aleşii locali au alocat la ultima şedinţă, din bugetul municipiului, suma de 5.000 de lei pentru organizarea evenimentului.
Municipalitatea va pune la dispoziţia expozanţilor Sala de Marmură şi se aşteaptă să fie peste 100 de participanţi, colecţionari din toată ţara, care vor aduce pentru a le prezenta publicului peste 30.000 de insigne, medalii sau alte exponate. Totodată, în cadrul congresului, colecţionarii pot face şi schimburi de insigne, iar cele mai interesante şi valoroase „panouri” vor fi premiate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare