Petroşănenii care-şi mai aruncă gunoiul pe geam vor fi arşi la buzunare

Maximilian Gânju

Aleşii locali din Petroşani iau în discuţie un proiect de hotărâre care modifică legislaţia referitoare la unele fapte ce sunt sancţionate contravenţional. Vechea lege locală nu acoperea multe situaţii, astfel că poliţiştii locali nu puteau lua măsuri.
Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, prevede mai multe sancţiuni pentru fapte care au nemulţumit mare parte a comunităţii, dar care nu puteau fi amendate. Una dintre ele prevede sancţionarea celor care-şi aruncă gunoiul menajer de pe geam. Chiar dacă pare incredibil, asemenea fapte se întâmplă chiar şi în zona centrală a municipiului Petroşani. Spre exemplu, în zona imobilelor de lângă Piaţa Centrală Petroşani, nu de puţine ori, unii locatari şi-au aruncat gunoiul de la fereastră în curtea blocurilor. Noul proiect cuprinde sancţiuni pentru fapte ce pleacă de la regimul circulaţiei şi până la cele care afectează mediul. Vizaţi sunt şi proprietarii câinilor care îşi scot la plimbare patrupedele pe zona de promenadă a Petroşaniului, dar nu strâng după ei. Nu în ultimul rând, vor fi amendaţi şi cei care se scăldau în fântânile arteziene amplasate în parcurile localităţii, faptă ce nu era sancţionabilă în vechea legislaţie. Proiectul ar urma să fie aprobat în şedinţa Consiliului Local Petroşani de miercuri şi este susţinut de majoritatea aleşilor locali.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cine sunt cei 32 de europarlamentari români

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, ieri, rezultatele parţiale centralizate după numărarea a aproximativ 85 la sută dintre voturile exprimate...

Adolescent din Hunedoara – pericol public

La numai 17 ani a fost prins conducând un autoturism pe un drum public, dar asta nu e tot. Aproape...

Trei răniţi grav în urma unui accident, la Leşnic

Victimele au vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, iar maşina în care erau a ieşit de pe drum...

Închide