Petiţie pentru reluarea finanţării la „Drumul lui Băsescu”

13 noiembrie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Mai mulţi oameni de afaceri şi primari din Valea Jiului cer reluarea finanţării la construcţia Drumului Naţional 66A, Câmpu lui Neag – Herculane. Demersului lor se pot ralia şi cetăţenii din cele şase localităţi ale zonei.
Primarii celor şase localităţi ale Văii Jiului au făcut front comun şi cer guvernanţilor să finanţeze un obiectiv extrem de important pentru Valea Jiului, respectiv Drumul Naţional 66A Câmpu lui Neag – Herculane. Edilii şi investitorii din Vale au organizat o dezbatere la Universitatea din Petroşani, unde şi-au expus motivele pentru care ar trebui reluate lucrările la acest tronson ce ar aduce beneficii importante regiunii monoindustriale.
„Am convingerea că noi, primarii, împreună cu mediul de afaceri, mediul academic, cu sprijinul presei şi cu efortul susţinut al întregii comunităţi din Valea Jiului, putem să sensibilizăm Guvernul României pentru a aloca fondurile necesare continuării lucrărilor la drumul Uricani – Herculane, un drum de o foarte mare importanţă pentru Valea Jiului”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Un alt primar care a cerut în repetate rânduri reluarea lucrărilor este Dănuţ Buhăescu, edilul din Uricani. Pe lângă forţa de muncă necesară pe şantier, localitatea ar putea atrage investitori mult mai uşor.
Lucrările de amenajare a Drumului Naţional 66A Câmpu lui Neag – Herculane au început în anul 1999, în timpul guvernului condus de Radu Vasile şi au fost întrerupte de mai multe ori, ultima oară, fiind reluate în 2006 şi sistate în 2008. Locuitorii Văii Jiului pot semna pentru susţinerea proiectului, la sediile primăriilor, iar listele vor ajunge pe masa guvernanţilor.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Neutru spune:

    Bun drumul, chiar foarte bun, dar in prealabil trebuie pus la punct ceva : o reglementare conform careia sa nu se taie nimic din padurile din zona iar mediul (inclusiv fauna) sa fie protejat sub toate aspectele !

  2. Neutru spune:

    A dracului treaba : nici nu am postat bine un comentariu ca acesta a si fost sters !!! Este cineva impotriva pastrarii mediului de pe Valea Cernei ? Cine ? Se pare ca sefii administratorului site-ului l-au “instruit “bine” pe acesta : sa nu razbata nici un interes contra intereselor marsave privitoare la paduri ! Dar .. surpriza : iese la iveala faptul ca si “Mesagerul H.” este implicat !!

  3. Neutru spune:

    Retrag unele afirmatii . Din cauza unei ciudatenii informatice, primul comentariu nu a aparut in primele 3 minute dupa postare !

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Vasilescu, vorbeşte, din nou, despre demisie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Sorin Vasilescu (foto), vrea, din nou, să-şi dea demisia din această funcţie, după ce a avut...

Sistemul de monitorizare – proba ce nu lasă loc de „întors“

Sistemul de supraveghere video din Petroşani îşi dovedeşte utilitatea, iar datorită camerelor mobile şi fixe, poliţiştii locali au reuşit să...

Câştigătorii Concursului Naţional de Salvare Minieră şi de Suprafaţă

Săptămâna trecută, la Petroşani s-a desfăşurat cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional de Salvare Minieră şi de Suprafaţă, organizat...

Închide