Peşti exotici împotriva stresului

17 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 studenti acvariu petrosani

Dana Istudor

Conducerea Universităţii din Petroşani a găsit o metodă inedită de a-i scăpa pe studenţi de stresul acumulat în timpul sesiunii de examene: „tratament” vizual cu peştişori exotici.

Nu duc lipsă de privitori
Administraţia Universităţii a instalat în holurile căminelor studenţeşti câte un acvariu, în care se plimbă în voie peştişori exotici, iar pentru ca „tratamentul” anti-stres să fie eficient, au fost puse şi câteva canapele, astfel încât studenţii să poată sta confortabil şi să admire spectacolul oferit de peşti.
Dacian Ciodaru, director în cadrul Universităţii Petroşani, spune că „metoda pare să fie eficientă pentru a te elibera de stres”, iar cum în sesiune intră cel puţin 7.000 de studenţi, cât sunt înregistraţi la instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului, peştişorii anti-stres nu duc lipsă de privitori aproape niciodată. Şi studenţii cred că ideea de a se monta acvarii este bună, nu neapărat pentru stres, cât şi pentru a scăpa de plictiseală. „Dacă rămâi în pană de bani, cum păţesc mai toţi studenţii din România spre sfârşitul lunii, cobori în hol, te uiţi la acvariu, la televizor şi mai trece timpul. N-ai bani de o pizza în oraş sau de club, e clar că te plictiseşti în cameră, aşa că e binevenită ideea cu acvariul şi peşti”, spune Dan M., unul dintre studenţii care învaţă la Universitatea din Petroşani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ilia, campioana fotbalului rural

Echipa comunei Ilia a câştigat, ieri, la Certej, în faţa formaţiei din Răchitova, finala ediţiei a II-a a „Cupei Primăriilor”,...

S-a găsit cadavrul copilului dispărut la Rânca?

Poliţia a descoperit cadavrul unui copil, la câţiva kilometri de cabana din Rânca, de la care a dispărut în urmă...

Bătaie cu ouă la Free Bikers Week

Participanţii la Festivalul Free Bikers Week s-au distrat copios pe parcursul ruletei ruseşti cu ouă, dar şi în timpul tragerii...

Închide