Actualitate

Peşti exotici împotriva stresului

02 studenti acvariu petrosani

Dana Istudor

Conducerea Universităţii din Petroşani a găsit o metodă inedită de a-i scăpa pe studenţi de stresul acumulat în timpul sesiunii de examene: „tratament” vizual cu peştişori exotici.

Nu duc lipsă de privitori
Administraţia Universităţii a instalat în holurile căminelor studenţeşti câte un acvariu, în care se plimbă în voie peştişori exotici, iar pentru ca „tratamentul” anti-stres să fie eficient, au fost puse şi câteva canapele, astfel încât studenţii să poată sta confortabil şi să admire spectacolul oferit de peşti.
Dacian Ciodaru, director în cadrul Universităţii Petroşani, spune că „metoda pare să fie eficientă pentru a te elibera de stres”, iar cum în sesiune intră cel puţin 7.000 de studenţi, cât sunt înregistraţi la instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului, peştişorii anti-stres nu duc lipsă de privitori aproape niciodată. Şi studenţii cred că ideea de a se monta acvarii este bună, nu neapărat pentru stres, cât şi pentru a scăpa de plictiseală. „Dacă rămâi în pană de bani, cum păţesc mai toţi studenţii din România spre sfârşitul lunii, cobori în hol, te uiţi la acvariu, la televizor şi mai trece timpul. N-ai bani de o pizza în oraş sau de club, e clar că te plictiseşti în cameră, aşa că e binevenită ideea cu acvariul şi peşti”, spune Dan M., unul dintre studenţii care învaţă la Universitatea din Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura