Peste un milion de măşti vor fi distribuite gratuit în judeţ

Sorina Popa

Peste un milion de măşti de protecţie vor ajunge în judeţ, ele fiind apoi distribuite persoanelor care nu au bani să şi le cumpere.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „vom distribui în baza listelor furnizate de primării, câte 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană, pentru o perioadă de două luni. Măştile vor fi ridicate de la sediul nostru de către reprezentanţii primăriilor, care apoi le vor împărţi beneficiarilor. Am solicitat primăriilor din judeţ să ne transmită lista cu cei care beneficiază de măsura aceasta. Nu am primit încă de la toate primăriile. Am calculat, vor fi aproape 23.000 de persoane care se încadrează aici. În total, pentru acestea, vom distribui 1,2 milioane de măşti”.
Sebastian Mezei susţine că pot beneficia de măştile respective persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416 privind venitul minim garantat, cei care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei în baza Legii nr.277, pensionarii din sistemul public cu pensii până în 704 lei inclusiv şi persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art.42 şi 58 din Legea nr.448.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.