Peste trei luni, deponeul ecologic de la Bârcea va putea funcţiona

9 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat, ieri, la finalul şedinţei, că instituţia pe care o conduce va înfiinţa o societate comercială de utilitate publică pentru administrarea deponeului ecologic de la Bârcea Mare. Acţionarul majoritar va fi Consiliul Judeţean, iar restul acţiunilor vor fi ale Consiliului Local Simeria.

„Am generat toată această activitate pentru că aceste contestaţii nu ne mai vizau pe noi, ci Compania Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor, care a fost dată în judecată pentru că ne-a dat dreptate. Asta înseamnă că partea de caiete de sarcini a fost bine întocmită de CJ Hunedoara. Lucrurile s-ar fi prelungit excesiv de mult şi atunci am considerat că trebuie să demarăm înfiinţarea acestei societăţi comerciale, care e perfect legală. Paşii i-am pornit în urmă cu o săptămână şi jumătate. Finalitatea va fi, optimist vorbind, la sfârşitul lunii mai 2017”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
Deponeul ecologic de la Bârcea Mare este finalizat încă de la sfârşitul anului 2015, însă investiţia nu funcţionează, deoarece licitaţiile care sunt organizate pentru desemnarea administratorului deponeului şi a celor patru operatori sunt contestate. În aceste condiţii, situaţia se poate prelungi extrem de mult, iar investiţia riscă chiar să se deterioreze.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 10.03.2017

Cornel Damon Lungan, fost viceprimar al municipiului Lupeni Pentru că în calitatea sa actuală, aceea de profesor de Matematică, este...

Bulina albă, 10.03.2017

Ioan Henţiu, primarul comunei Veţel Pentru că a dat startul unei acţiuni de ecologizare pe raza comunei pe care o...

Gura lumii, 10.03.2017

Pentru că majoritatea instituţiilor susţinute din bani publici aşteaptă aprobarea bugetului pe anul în curs, la fel se întâmplă şi...

Închide