Peste o mie de autovehicule verificate de inspectorii RAR

RAR 2Oana Mihnea

Inspectorii Registrului Auto Român au verificat pe parcursul anului trecut peste 1000 de autovehicule pe raza judeţului Hunedoara şi le-au scos de pe şosele pe cele care puteau pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Dintre cele 1.158 de autovehicule verificate, doar nouă prezentau pericol de accident din cauza defecţiunilor la sistemul de frânare şi la direcţie. Una din măsurile luate de inspectori a fost acea de reţinere a certificatului de înmatriculare, acesta putând fi redobândit după efectuarea unei inspecţii tehnice la o reprezentanţă RAR. Din totalul autoturismelor, motocicletelor, autoutilitarelor şi a remorcilor oprite în trafic, 23,4 la sută au avut diverse probleme tehnice, 0,52 la sută au avut probleme legate de identificare şi cinci la sută nereguli privind ITP. De asemenea, după verificarea emisiilor poluante, la 2,44 la sută dintre vehicule s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis.
În urma controalelor mixte ale inspectorilor RAR şi a agenţilor Poliţiei Rutiere, au fost sancţionaţi 331 de şoferi, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 320 de certificate de înmatriculare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Continuă lucrările la podul de la Şoimuş

Deşi s-a anunţat iniţial că lucrările de reparaţii la podul de la Şoimuş ar fi trebuit să se încheie duminică,...

Încă o lună de arest la domiciliu pentru „Justiţiarul din Hunedoara”

Vili Rupa (foto) va mai sta o lună de zile în arest la domiciliu, decizia instanţei fiind una definitivă. Ieri,...

Patru hoţi, trei acuzaţii

De obicei planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. Această zicală  a fost valabilă şi în cazul

Închide