Peste 700 salariaţi de la Hidroconstrucţia Râu Mare Retezat îşi vor pierde locurile de muncă

Cristina Ghenea

Peste 700 de angajaţi de la sucursala Râu Mare Retezat  a Hidroconstrucţia SA au fost trecuţi pe o listă de concedieri colective. În urma acestor disponibilizări, unitatea din judeţul nostru a companiei va rămâne cu 23 de salariaţi.
Reprezentanţii societăţii au trimis, luna trecută, o notificare către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, prin care au anunţat o serie de disponibilizări colective aferente acestei luni. Este vorba despre un număr de 767 de salariaţi care vor rămâne fără locuri de muncă, din totalul celor 790 angajaţi la sucursala din judeţul nostru.
„Notificarea a fost primită în iulie şi viza luna august, dar reprezentanţii societăţii respective nu au venit, până la ora actuală, pentru încheierea procedurii. Deci, nu se ştie dacă numărul persoanelor nominalizate pentru disponibilizare rămâne, sau nu, acesta, şi nici dacă plecările vor fi efectuate în etape, ori dacă vor primi pachete salariale“, a declarat Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara. Informaţia a fost confirmată de directorul Sucursalei Râu Mare Retezat a Hidroconstrucţia SA, inginerul Ioan Radu, care a precizat că numărul salariaţilor care vor fi disponibilizaţi nu va fi redus (n.r. astfel că rămâne ca 767 de angajaţi să plece din companie), şi că despre pachete salariale, nici nu se poate pune problema. Mai mult, după doar o săptămână de la începutul acestei luni, peste 70 de angajaţi şi-au încheiat deja activitatea.
Se pare că decizia este legată de intrarea în insolvenţă a societăţii Hidroelectrica, deoarece Hidroconstrucţia este o societate prestatoare de servicii, iar odată cu reducerea investiţiilor făcute de Hidroelectrica, şi aceasta a fost puternic afectată, pierzându-şi obiectul muncii.

One thought on “Peste 700 salariaţi de la Hidroconstrucţia Râu Mare Retezat îşi vor pierde locurile de muncă

  • 9 august 2012 la 0:21
    Permalink

    ce ne mai miram totul se duce pe apa sambetei numai parlamentarii si partidele raman sa mai strice cate ceva din ce a mai ramas.Oare lor cand le va veni randul?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare