Peste 500.000 de lei alocaţi pentru aparatură nouă la Spitalul Municipal din Hunedoara

19 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Ieri, joi, la iniţiativa primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, Consiliul Local a fost convocat în şedinţă extraordinară pentru a vota rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii, aflate în subordinea şi finanţarea CL al municipiului Hunedoara.
Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara a solicitat rectificarea Listei Obiectivelor de investiţii cu finanţare integrală sau parţială din venituri proprii şi subvenţii pe anul 2020, în vederea achiziţionării a două aparate de ventilaţie pentru transportul pacienţilor, cât şi unui analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluţia completă, în vederea testării în timp real a persoanelor infectate cu noul coronavirus.
De asemenea, comitetul director al spitalului a solicitat modificarea alocaţiilor bugetare între trimestrul I şi trimestrul II, an 2020, în vederea asigurării condiţiilor necesare prestării serviciilor medicale, inclusiv a condiţiilor hoteliere optime, pentru asigurarea medicamentelor, materialelor sanitare, materialelor de curăţenie şi dezinfectante, materialelor de protecţie şi a celorlalte materiale de prevenire şi combatere a epidemiei provocate de noul coronavirus COVID 19.
Pe Lista Obiectivelor de investiţii cu finanţare integrală sau parţială din venituri proprii şi subvenţii pe anul 2020 au fost introduse două obiective noi, respectiv „Aparat de ventilaţie pentru transport – 2 bucăţi.” în valoare de 170.000 de lei şi poziţia „Analizor automat de biologie moleculară – platforma de Real Time PCR soluţia completă – 1 bucată”, în valoare de 355.000 de lei. În total, pentru a preveni şi combate epidemia provocată de noul coronavirus, Spitalul Municipal din Hunedoara a alocat 525.000 de lei.
„Facem tot ce este posibil pentru a preveni răspândirea acestui virus. Conducerea spitalului ne-a solicitat o rectificare bugetară, practic am alocat suma de 525.000 de lei pentru aparatura necesară testării persoanelor care se prezintă la spital cu suspiciune de COVID-19 şi pentru ventilatoare pe care să le putem folosi dacă vor apărea cazuri şi în municipiul nostru. Sperăm să nu fie cazul, dar considerăm că e mai bine să fim pregătiţi pentru orice”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Conducerea SJU Deva face apel la oameni să nu mai vină la spital decât în cazuri de urgenţă

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a anunţat, într-un comunicat de presă, că a dispus măsurile necesare pentru a...

Situaţia infectărilor cu coronavirus la nivel naţional

Până astăzi (n.r. ieri), 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul...

Parlamentul a încuviinţat decretarea stării de urgenţă în România

Parlamentul s-a întrunit, ieri, în şedinţă comună online, consacrată solicitării preşedintelui privind încuviinţarea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită...

Închide