Peste 5.700 de şomeri şi-au găsit un serviciu

12 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

              În primele şapte luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 5.701 de persoane, dintre care 2.556 de femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 2.190 au peste 45 de ani, 1.844 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 1.092 au între 25 şi 35 de ani, iar 575 sunt tineri sub 25 de ani (din care 172 tineri NEET).
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 4.117 provin din mediul urban, iar 1.584 sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe au studii liceale, 2.196, urmate de cele care au ca studii şcoala profesională sau de arte şi meserii, 1.892. Numărul celor fără studii sau cu studii primare şi gimnaziale este de 1.308, cei cu studii postliceale sunt în număr de 77, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 228.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 230 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele şapte luni ale anului 2019, numărul celor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.613 de cetăţeni. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un strop de cultură. Florin Faur şi noul volum ,,Doar timpul…”

„Doar timpul...” este al doilea volum scris de poetul brădean Florin Faur. Cartea cuprinde poezii şi reflecţii.

Două manifestări inedite în Cetatea Devei

În Cetatea care străjuieşte municipiul Deva, care atrage numeroşi vizitatori, sunt organizate, mai ales în weekend-uri, tot felul de manifestări...

Anunţ finanţe, 13.09.2019

Închide