Peste 4.000 de disponibilizări la Complexul Energetic Hunedoara

Maximilian Gânju

Atât preconizează ministerul de resort că vor fi disponibilizaţi la Complexului Energetic Hune­doara, cifra fiind cuprinsă în Proiectul de Ordon­anţă de Urgenţă care permite plăţi compensatorii.

Până în 2032

Proiectul se află în dezbatere publică, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Conform Notei de fundamentare a proiectului, propunerile de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 69/2019 vizează completarea categoriilor de persoane disponibilizate care urmează să be­ne­ficieze de măsuri de protecţie socială, respectiv din cadrul operatorilor economici care sunt afectaţi de politica de decarbonare, întrucât utilizează com­bustibili fosili, precum şi persoanele care urmează a fi disponibilizate din cadrul exploatărilor miniere de uraniu neperformante din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului S.A. ”Prezentul act normativ propune acordarea venitului lunar de completare şi a unor plăţi compensatorii, ca măsură de protecţie socială de care să beneficieze persoanele disponibilizate din cadrul companiilor afectate. Numărul estimat de persoane concediate este de 8.354, din care: 4.063 persoane – Societatea Com­plexul Energetic Hunedoara SA (CEH); 264 per­soane – Compania Naţională a Uraniului S.A. (CNU); 3.997 persoane – Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. (CEO); 30 persoane – Societatea Na­ţio­nală de Închideri de Mine Valea Jiului S.A. (SNIM). Totalul cheltuielilor aferente veniturilor de com­pletare aferente acordate pentru o perioada de până la 48 luni este estimat la acest moment la suma de 915.689.000 lei”, se menţionează în document. Măsurile de protecţie socială prevăzute, respectiv acordarea unui venit de completare pentru o perioadă de maximum 24 până la 48 de luni sunt tratate ca măsuri de protecţie socială acordate de statul român. Noua Ordonanţă se va aplica până la data de 31 decembrie 2032 pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective.

2 comentarii la „Peste 4.000 de disponibilizări la Complexul Energetic Hunedoara

  • 14 iunie 2021 la 7:47
    Legătură permanentă

    pentru uni muma pentru alti ciuma. ce patron iti da 4 ani venituri ,,complementare”, te arunca la somaj si pe aici tie drumul

  • 14 iunie 2021 la 12:36
    Legătură permanentă

    Las’ că intră direct pă posturi grase la Apaprod.Are balta pește.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.